keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Bataattigratiini

Hupsis, blogi on jäänyt hieman heitteille tÿö-ja remppakiireiden keskellä.  Työpajalla on ensviikolla viralliset "avajaiset" ( vaikka,ollaankin jo lopussa) joita oon organisoinut. Paikalle on kutsuttu iso liuta pamppuja kaupunginjohtajista préfektiin. Saa nähdä moni saapuu paikalle....

Valokuvia blogissa ei tulla hetkeen näkemään, hukkasin näes laitteen USB-johdon (jolla lataan akkua) ja ennenkun saan asialle tehtyä jotakin, saattaa vierähtää tovi. Yritin ladata kompensoimaan videota viimesunnuntain rantareissusta, mutta eipäs onnannut.


Mutta juu, isketääs tähän vaikka resepti kun ei nyt muuta irtoa tällä kertaa. Tää on suoraan kopsattu netistä joten ainekset on ilmoitettu grammoissa ja senttilitroissa...Eli joutuu vääntelemään jos haluaa desejä.  Mutta hyvää on, suosittelen!

Bataattigratiini
1 kg bataatteja
75cl maitoa
hyppysellinen muskottia
hyppysellinen kanelia
hippunen ikivääriä
3 valkosipulin kynttä
3 munaa
100g juustoraastetta
vähän voita
suolaa ja pippuria

Kuori ja paloittele pieniksi bataatit. Laita kattilaan maidon kanssa, lisää paloiteltu/murskattu valkospuli muskotti, kaneli, inkivääri, suola ja pippuri ja anna kiehua pienellä tulella 25 -30 minsaa. Nosta bataatit voideltuun uunivuokaan. Anna maidon jäähtyä hieman ja lisää siihen munat, sekoita. Kaada seos bataattien päälle ja viimeistele juustoraasteella. Paista noin 20 min...


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti