perjantai 8. tammikuuta 2010

Nimeämisestä

Pikku Ystävä alias Pikkutyyppi senkun kasvaa. Tiesittekös muuten, että ihmisten yksilölliset sormenjäljet tulevat siitä, kun sikiö kauhoo ja sätkii lapsivedessä? Jokainen kun liikkuu eri tavalla, ovat siis sormenjäljetkin ainutlaatuisia. Melko hämmentävää! Ihmisen alun kehitys on muutenkin melkoisen jännittävä prosessi. Meillä eletään nyt kolmannen kuukauden vikaa viikkoa. Neljännellä kuulla pitäisi alkaa sitten todella tapahtumaan: painoa ja pituutta pitäisi alkaa tulemaan ekspontentiaalisesti (äidillekkin tuota ensimmäistä, toistaiseksi oon laihtunut kilon!) ja sikiön liikkeet pitäisi alkaa tuntemaan. Mä olen kyllä jo ollut tuntevinani "jotain" mutta en ole yhtään varma oliko kyseessä Pikkutyyppi vai jotain mahavaivoja :)

Niin, ja virallinen nimikin tulisi tulokkaalle keksiä. Ranskassa nimi tulee tietää kolmen päivän sisällä syntymästä. Eli äiti tai isä joutuu juoksemaan kaupungintalolle rekisteröimään syntyneen. Mullahan niitä ehdotuksia on jo mielessä montakin, Roméo ei ole vielä innostunut miettimään. Vaikeus tuleekin sitten kaksikulttuurisen nimen keksimisestä. Itseeni kun ei monikaan ranskankielinen nimi vetoa. siis kaikki Amandine:t, Gabin:it, Maxime:t, Enzo:t ja muut ei innosta sitten yhtään. suomalaiset perinteiset nimet kylläkin, mutta lähes kaikki joissa on H voidaan sulkea pois ( kuten lempparini Pihla - joka ääntyisikin sitten Pila:na - not so nice ). Hauskaa ajanvietettä on ollut myös tutustuminen kalenterista poistettuihin nimiin. Lista täällä. sieltä löytyy vaikkapa Peppi Pitkätossun isä, Efraim, ja muita hassuja etunimiä kuten vaikkapa Eenokki, Eusebius ja Hjördis. sitten on myös liikkiksiä vanhasuomalaisia nimiä kuten Kotivalo, Kyrö, Pärttyli, Okko, Oras  (kas, veljekset Tynkkynen) siviä ja Tuomikki. Että jos kaipaa hieman erikoisempia vaihtoehtoja, niitä löytää tuolta.

Niin ja sitten törmäsin ehkä maailman viileimpiä äitiysvaatteita netissä myyvään liikkeeseen, meinaan rockstarmoms.com

Voisin ehkä haluta vaikkapa nämä paidat, jos olisin varoissani :) suomessa Rockstarmomsin vaatteita myy Baobab baby Turussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti