tiistai 26. tammikuuta 2010

oi suomi, suomi...

Mitä kaipaan eniten suomesta, näin pienen koti-ikäväkärpäsen puremana. Poisluettuina rakkaat ihmiset.

1) Vuodenajat! Kesä on lempi vuodenaikani, mutta koko vuoden kestävä hellekesä (lämmöt 28-32) rupee joskus korpeamaan. Okei, täällä on todella kaunista ja palmut ja turkoosi vesi on mustakin edelleen aika jees. Mutta silti...:D

2) suomen kieli. Asioiden hoito ranskaksi on vaan joskus aika hankalaa, ja omalla kielellä ilmaistuna asioilla tuntuu olevan jotenkin enemmän "sisältöä".

3) Ruoka: lue: Fazerin sininen, taffelin sipsit, irtokarkit, marjat, laku, litran jätskit, ruisleipä, jogurtit, helposti saatavat kasvisruuat ja soijatuotteet jne jne...

4) Metsät ja järvet, luonto, hiljaisuus, tila. Martinique on noin 65 kilsaa pitkä ja päälle 30 leveä ja asukkaita se 400 000. Et siis kovin helposti pääse paikkaan, jossa olisit yksin ja jossa on hiljaista. sademetsää onneksi löytyy vielä vuorilta.

5) Kesämökkeily

6) saunominen ja saunakalja :)

7) Ajankohtaisena yllättäjänä: 9 kk äitiysloma, äitiyspakkaus ja neuvolat! 

Olis näitä varmaan rutkasti lisääkin, mutta tässä nyt ekat jotka tuli mieleen...

3 kommenttia:

  1. Tiedätkö, että Ylen areenalta,http://areena.yle.fi/ pystyt kuulemaan ja katselemaan netissä ohjelmia suomeksi. Sitäpaitsi, kun muutatte alakertaan voit tehdä pihalle telttasaunan naapureiden suureksi hämmästykseksi! Ugh! jo muinaiset intiaanit vihtoivat niissä kuten antropologi varmaankin itsekin tietää :-)

    VastaaPoista
  2. litran jäätelöpakkaukset ja jogurtti ? ovatko sikäläiset tuotteet jotenkin huonompia maul-taan sinusta verrattuna suomessa myytävään jäätelöön ja jogurttiin ?

    VastaaPoista
  3. Kappaz, joudun ztailemaan taalla. Mutta ziiz, ei täkäläizet jugut mitenkään huonoja ole, lähinnä danonea ymz. Ranzkazza ei vaan tunnetta litran jogurtteja. Ne ziiz myydään niizzä pikkupurkeizza vain. Litran tölkit on vaan niin näppäriä ja paljon ekologizempiakin. Jäätelöihin oiz pitänyt kirjottaa valion litran jädet - täällä kaikki 750ml jädet on zellazia carte d´or - tyyppiziä eli kaztikkeella jne. :)

    VastaaPoista