Ens kerralla kokeilen kyllä kynsien liottamista ensin kuumassa vedessä kuorien irrottamiseksi, sen verran hermojakoettelevaa hommaa puolen kilon kuoriminen oli.
kuorisavotta |
Tämmöistä ohjetta kokeilin hieman sovellettuna (sitruunan korvasin limellä, lisäsin hiukan pippureita):
Hunajamarinoidut valkosipulinkynnet
1 ½ dl vettä
1 ½ dl etikkaa
1 rl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
3 tl rosepippuria tai 1 rkl chilipalkoja viipaleina
Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola. Keitä kuoritut valkosipulit liemessä viisi minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Jaa valkosipulit purkkeihin ja kaada päälle liemi. Anna marinoitua jääkaapissa muutama päivä.
Siellä ne nyt marinoituvat, en malta odottaa että pääsen testaamaan...Ens kerralla vois tehdä chiliversion. Nomnom!
Naminami, mäkin rakastan valkosipulia!
VastaaPoistaKerro tuliko hyviä näistä itsetehdyistä? :)