sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Banaanigratiini

Koska kerran pyysitte, niin täältä piisaa!

Nyt kun Suomestakin alkaa saamaan keittobanaaneja, niin tässä yksi (mielestäni) maukkaimmista tavoista pistää poskeen kyseistä "hedelmää". Attention, keittobanaaneja (bananes plantaines) ei voi syödä raakoina vaan ainoastaan keitettyinä/paistettuina. Ovat siis vähän niinku juureksia.


Kypsä keittobansku. Huomaa kaupasta ostettu tuore kookos. Teki ihan hulluna mieli vaikka hinta on törkeä 2 eur/kpl! Siis kaks euroa, kun niitä kasvaa joka puolella...


Banaanigratiini

Huom! Käytä gratiiniin hyvin kypsyneitä keittobanaaneja
 (niiden täytyy olla keltaisia)

8-10 keittobanskua
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita tai öljyä
3 rkl jauhoja
hyppynen muskottia
7 dl maitoa
juustoraastetta
suolaa ja pippuria

 

Banskut paistumassa

Poista banaanien kuori viiltämällä niihin viillot pitkittäin molemmille puolille; irroita kuoret.  Pilko joko poikittain pieniä viipaleita, tai sitten pitkittäin noin kolmeen/neljään osaa. Säästät aikaa ja hermoja viipaloimalla pitkittäin 


Paista banaaneja öljyssä molemmilta puolilta, kunnes ruskistuvat. Siirrä talouspaperin päälle, jota liika rasvaa poistuu.

Kuullota pannulla sipulit ja valkosipuli. Valmista béchamel kattilassa. Sulata voi, lisää vähitelleen jauhot. Lisää maito pikkuhiljaa, muista sekoittaa hyvin ettei tule paakkuja. Heitä sekaan muskotti, kuullotettu sipuli ja valkosipuli, asiallinen määrä juustoraastetta, suolaa ja pippuria.
Lado banaanit voideltuun uunivuokaan. Kaada béchamel päälle ja viimeistele ripottelemalla juustoraastetta...
Paista uunissa noin 20 minsaa, kunnes juusto on saanut hiukan väriä.

Bon appétit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti