maanantai 21. toukokuuta 2012

Porkkana-bataatti sosekeitto

Jääkaapissa pyöri bataatteja ja lähes-vanhoja porkkanoita. Niistä syntyi sitten näinkin simppeli keitto, jonka reseptin R etsi äkkiä netistä. Ihan OK soppa, kerman voisi ehkä korvata sulatejuustolla ja  ne jotka löytävät kaupasta raejuustoa voivat sitä vielä ympätä tarjoiluvaiheessa.



- noin 4-5 porkkanaa
- 2-3 bataattia
- 1 sipuli
- 20cl ruokakermaa (tai x määrä sulatejuustoa)
-1/2 rkl jauhettua korianteria
- suolaa, pippuria
-kasvisliemikuutio
- tuoretta korianteria/ruohosipulia koristeluun

Kuutioi porkkana ja bataatti pieniksi. Pilko sipuli ja kuullota kattilassa.  Lisää kattilaan bataatti ja porkkana, lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja keitä pehmeiksi. Tarkasta veden määrä ennen soseutusta, lisää tai poista tarvittaessa. Soseuttamisen jälkeen lisää kerma ja mausteet ja kuumenna uudestaan.


2 kommenttia:

  1. Uusi lukija ilmoittautuu :) Löysin tänne jostain toisesta blogista, ja ihastuin eksoottiseen tunnelmaan! Panin eilen koko viikon työaikataulun ihan mullinmallin kun vain lueskelin sun blogia koko päivän... Kivalta näyttää siellä päin Ranskaa - niin erilaista ja silti usein niin samanlaista kuin täällä manner-Ranskassakin.

    VastaaPoista
  2. Moro Anna! Ja kiitos, hauska kuulla että oot tykännyt mun horinoista :) Tsemppiä myös sinne Ranskan maaseudulle integroitumiseen, ca va aller! :)

    VastaaPoista