perjantai 24. heinäkuuta 2009

hei hei auto


Istuskelen nettikahvilassa kirjottelemassa kun Roméo on taas töissä. Pari edellistä päivää oli vapaalla ja oikeestaan vaan siivoiltiin ja käytiin ostamassa ruokaa varastoon sillä meiltä lähtee pois iki-näppärä maasturi viikonloppuna. Romskun sisko Claudia lapsineen meinaan palaa takaisin Martiniquelle ja auto lähtee takaisin oikealle omistajalleen. Tulee olemaan varmaan aika outoa autottomana ja etenkin todella vaikeaa, sillä lähin ruokakauppa on esim. bussimatkan päässä. Täällä ei oikein teitten vaarallisuuden takia voi kävellä juuri muualla kuin kaupungin keskustassa. Suunnitteilla on kuitenkin auton osto, yksi mahdollinen ehdokas onkin jo bongattu. Olkoon kuinka epäekologista vaan, täällä oikeasti tarvitsee autoa koska bussiverkosto kattaa vain Fort-de-Francen ja nekin kulkee enintään kello 20 tai 21 saakka ja viikonloppuisin todella harvoin. Lisäksi jos pääkaupungista haluaisi matkata muualle saarella, on Taxico-systeemin varassa.

"Taxico" on tuhatta ja sataa kaahavaa pakettiautosta mini-bussiksi muutettu vekotin, joka on halpa mutta lähtee vasta sitten kun kaikki paikat on täytetty ja pysähtyy siellä missä matkustaja haluaa. :) Ei siis maailman nopein eikä turvallisin kulkuväline...

Työ- ja virastorumba ei ole juuri edennyt, paitsi että syntymätodistuksen kääntäminen ranskaksi etenee..Hinnaksi operaatiolle tulee 30 euroa, kiskurihinta kahden sivun mittaisesta paperista. Mutta onpahan nyt sitten leimat ja kaikki, toivottavasti kelpaa sossun tädeille.
Etnografisessa museossa kävin tiedustelemassa että ovatko saaneet jotain päätöksiä aikaiseski, kun ei ole mitään kuulunut. Eli tiedustelin siis sihteeriltä, itse johdon kanssahan en ole ollut vielä ollenkaan yhteyksissä..Lupasi että jonkun pitäisi ottaa muhun yhteyttä (jossain vaiheessa). Toivossa eletään siis vielä.

Kotirintamalla taistellaan eläinkunnan edustajien kanssa, nyttemmin lähinnä torakoiden koska muurahaisia vastaan käytävä sota on osoittautunut turhaksi. Eli harjoitetaan vaan damage controlia nykyään. Mutta torkakat painii kyllä eri sarjassa ällöttävyydessään. Ostettiin jotain supermyrkkyä jolla aiotaan taas sumuttaa kämppä vk-loppuna, että jos niistä pääsisi hetkeksi. Niin ja mulla on uusi rakkaus eli mikseri (siis tehosekoitinhan se on suomeksi kai?). H ja A sai maistella mun erilaisia pirtelö-smothie-mehu-kokeiluja. Ihan huippua, voin tehdä hummustakin ja äiteen lähettämät lakut on nekin muutettu jo pirtelömuotoon. Reseptiä pukkaa perästä!!

Kuten huomaatte oon nopeeta vauhtia muuntautumassa wannabe kotiäidiksi. Vielä tosin puuttuu ne kakarat, koira ja ruusupenkki. :D Vaikka ollaan me kasveja hankkimassa, yksi onkin jo istutettu parvekkeelle, nimittäin Citronelle-niminen ihmekasvi. Se on sitruunalta tuoksuva "pensas" jonka pitäisi karkottaa hyttysiä hajullaan. Siitä tehdään myös hyvää teetä.

Viikonloppuja kaikille!1 kommentti:

  1. Moi Memmu!Mä oon edelleen tosi kade siitä että sä asut Karibialla ja mä en. Jatka raportointia, näitä on kiva lukea, varsinkin kun Jyväskylä sataa kaatamalla juuri tällä hetkellä. Onnea taisteluun torakoita vastaan!
    Johanna H.

    VastaaPoista