perjantai 22. tammikuuta 2010

Uudet tuulet

 Toissa päivänä käytiin katsomassa uutta kämppää. Alakerrassa. Ja oltiin heti hyvinkin vakuuttuneita...:) Alakerran asunto on iso valoisa kaksio, johon kuuluu myös iso parveke ja pieni pihapläntti (joka muistuttaa tällä hetkellä lähinnä viidakkoa, mutta josta sais esim. kasvimaapläntin). Vuokrakin on vaan joku 150e korkeampi kuin meidän yksiössä. Beibi ei tulisi saamaan omaa huonetta, vaan oman nurkkauksen toisesta isosta huoneesta, ja meillä olisi oma makuuhuone. Vauvavaiheessa kämppä olisi kuitenkin ihan tarpeeksi suuri, plus että muutto tulisi olemaan superhelppo...:)  Ollaan muutenkin viihdytty todella hyvin täällä - rauhallinen pikku kerrostalo, suurinosa naapureista mukavia, yöllä hiljaista ja ollaan lähellä Roméon duunia.
Eli ollaan jo laitettu varaus kämppään. Ihanaa miten helposti löytyi uusi kämppä, ja heti mieluinen. Eilen meillä alkoikin sitten asunnonnäyttörumba, tänään tulossa taas joku katsomaan.

Uuden kämpän löytyminen teki jotenkin vauvan tulostakin taas konkreettisempaa. Eiliset sydänäänet olivat myös suuri helpotus. Jotenkin sitä on kuitenkin huolissaan, että onko siellä kaikki hyvin, vaikkei mitään syytä huoleen varsinaisesti olekaan. Vauva on kuitenkin vielä niin abstrakti jollain tasolla - sitä ei vielä tunne, eikä juuri edes näy ulospäin. Maha ei mulla ole vielä juurikaan pyöristynyt. Mutta siellä sitä edelleen ollaan kuitenkin. :)
Ostin muuten pari päivää sitten ekan vauvalelun. Kyseessä ihanan, vaan törkeän hintaisen ranskalaisen Moulin Roty:n lintu-helistin.Me likes, toivottavasti vaavikin. :)

Pikkutyypin maailmaantulo vaatii monenlaisia suunnitelmia ja valintoja. Yksi niistä liittyy vaippoihin. Kestot vai kertakäytöt? Tällä hetkellä kestovaipat on ehdottomasti voitolla. Tiesittekö, että yksi  kertakäyttövaippoja käyttävä pissakakkakone eli vauva tuottaa kolmessa vuodessa noin 1,5 TONNIA biohajoamatonta jätettä? Vaippojen maatumiseen  kaatopaikalla kuluu satoja vuosia ja ne tuottavat metaania.  Melko järkyttävää. Lisäksi kertikset maksavat paljon. Ranskalaisen vauvalehden (Enfant magazine) mukaan niihin palaa rahaa kolmessa vuodessa 1800-2000 euroa. Kestovaippoihin taas kuluu 3 vuodessa vain 640e (mukaan luettuna lisä sähkön-ja vedenkulutus ja pesuaineet). Toki kestovaippojen kanssa säätämiseen menee kauemmin aikaa, ja niitä täytyy pestä jatkuvasti. Nykyiset kestovaipat on kuitenkin tuotekehitelty jo todella toimiviksi ja helppokäyttöisiksi.
Mutta ollaan näillä näkymin ainakin kokeilemassa. Ja voihan niiden lisäksi käyttää toisinaan myös kertavaippoja - tai jos täältä löytyy - biohajoavia kertavaippoja kuten (esim. Nature Babycare).

"Kestovaipat ovat varteenotettava vaihtoehto kaikille lapsille. Vastoin yleistä luuloa kankainen vaippa voi olla monelle herkkäihoiselle ja allergikolle parempi vaihtoehto kuin kertakäyttöinen. Kestovaippa ei sisällä haitallisia kemikaaleja ja varsinkin muoviton kuori on hengittävä. Kestovaipat sopivat hyvin myös astmaatikoille, koska niistä ei haihdu haittaavia tuoksuja ja kemikaaleja.
Kestovaippojen lämpötila on luonnollinen. Näin poikavauvojen kivesten lämpötila ei pääse nousemaan liian korkeaksi, mikä voi olla ongelmana kertakäyttövaip
oissa. Kivesten kohonnut lämpötila on mahdollisesti yksi siemennesteen heikentyneen laadun riskitekijöistä." (kestovaippainfo.fi)

Lisätietoa:  kestovaippayhdistys
                 Bumgenius - vaipat
                Kestovaippainfo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti