sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kookosta ja karambolahilloa

Kylmäpuristettu kookosöljy, mikä monitoimituote! Kyseisellä tuotteella on tullut läträttyä joskus hamassa opiskelijanuoruudessa, mutta nyt eri vinkkien ansiosta homma on viety aivan uudelle tasolle.

Tämänmerkkistä meillä käytössä. Kuva netistä.



 Raahasin purnukan mukanani Suomesta (jonka jälkeen bongasinkin kookosöljyä paikallisesta ekokaupasta, hyvä minä) lähinnä Fridan tukkaa varten. Ja kyllä toimii - pysyy kiharat kasassa ja takut aukeaa. Tämän lisäksi kookosöljyä olen testannut (kaverin vinkistä, kiitos Hanna!) silmämeikin poistoaineensa ja deodoranttina (kiitos netti). Todella hyvin lähtee jopa waterproof maskara ja uskomatonta kyllä toimii dödönäkin jopa näissä trooppisissa olosuhteissa vallan mainiosti! Nyt taitaa jäädä rexonan käyttö vähiin - tokihan kookosöljy tulee halvemmaksi ja ihan kivaa myös tunkea vähemmän kemikaaleja iholleen.

 Ilmeisesti hien hajua estävä vaikutus perustuu öljyn rasvahappokoostumukseen, joka torjuu mikrobeja tjsp? Lisää infoa mm. täältä
Ruuanlaitossakin matsku on kuulemma aivan überterveellistä esim. paistorasvana. En ole vielä jaksanut kokeilla, mutta ehkäpä tässä joku päivä.




Tänään kokeilin vääntäâ myös hilloa karambolista - kerättiin niitä eilen säkillinen kun oltiin mamien luona kylässä. Ilmeisesti en jaksanut keittää hedelmiä kokoon tarpeeksi kauan sillä lopputulos ei ollut kauhean hillomainen... Oispa täällä hillosokeria! Ensi kerralla enemmän kärsivällisyyttä.

KARAMBOLAHILLO

1 kg karambolia
400g sokeria
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
raastettua muskattipähkinää

-  Halkaise karambolat ja poista hedelmän keskus sekä siemenet, pilko pieniksi palasiksi. Lisää sokeri karamboliin, sekoita ja anna seistä 4-5 tuntia niin että hedelmämehu irtoaa karambolista. Keitä suhteellisen kovalla tulella n.45 minuuttia kanelin, vaniljan ja muskatin kera niin että hedelmät pehmenevät. Anna jäähtyä, lisää hieman sitruunan mehua ja tölkitä.

3 kommenttia:

  1. Hei, kiitos vinkistä! Ostin juuri itselleni sellaisen mineraalikiven Rexonan sijaan, mutta tuo kookosöljy kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta! Sitä vois sitten laittaa tuon erään kikkuroihinkin, se kun tuskailee karvapehkoansa joka päivä. Joskus mielestäni seisoin purkki kädessä jossain kaupassa, miksiköhän jäi ostamatta, en tiedä, mutta nyt kyllä otan kokeiluun! :)
    Niin, ja tuo karambolahillo. Mmm.. Voi vitsit :P Just eilen haaveilin goyave-hillosta.

    VastaaPoista
  2. Olen kayttanyt raakaa kookosoljya ruoanlaittoon jo pari vuotta ja tykkaan siita aromasta jonka se antaa. En itse asiassa mitaan muuta oljya paistamiseen enaa kaytakaan. Samoin olen hiuksilleni ja paanahalle kayttanyt tehokosteuttajana aina kerran kuukaudessa. Aitini kertoi tuosta dodona kayttamisesta enka ole viela uskaltanut kokeilla. Ehka nyt taytyy kun olen saanut jo toiselta positiivisen kommentin sen toimivuudesta.

    VastaaPoista
  3. Katz: Munkin täytyy kyllä koklata kokkaukseen, sen verran hehkutusta kuullut. Ja tuo hiusten tehohoito ottaa kanssa kokeiluun! Sulla on muuten varsin hieno blogi, ihania kuvia...

    Eveliina: Juu kikkaraan tukkaan toimii tosi hyvin, että eikun kokeiluun. Kävin vaklaamassa blogiasi, ihana on tuo teidän rakkaustarina :) Dommareissa täytyisi joskus päästä käymään,siellâ on vissiin aika hieno luonto ja hauska olis vähän päästä lattarimeininkeihin...

    Memmu

    VastaaPoista