lauantai 12. marraskuuta 2011

Dominica-kuume

Meillä piipahti eilen yhden yön verran belgialainen Fiona, joka oli matkalla Dominicalle, jonne aikoo asettua miehensä kanssa. Varsin mukava tytsi joka toi friidulle pehmohirven ja mulle marsipaanikarkkeja - nam.

Mutta Dominica, Dominica...Matkakuume tuolle mielessäni jo lähes myyttisen koskemattomaksi paratiisiksi muuttuneelle saarelle saavutti ennennäkemättömän tason.

Emerald Pool löytyy Dominicalta

Budjettia on siis rukattu ja hotelleja/couchsurffareita metsästetty. Muutaman päivän eskapaadi saarelle on nyt siis suunnitteilla, sen varjolla, että R täyttää kuun lopussa vuosia.

Jos olisin rikas, niin varaisin hetimiten täyshoidon Jungle Bay Resortista, varmaan kaikkien "bopojen" luvatusta maasta (Bopo = boheemi porvari).  Aamujoogaa, kasvisruokaa, spa ja sademetsän puiden helmaan rakennetut puumajat - ihan jees. Mutta koska olen pian työtön (jep, sopimus loppuu ensi maanantaina ja jatkosta ei vielä takuita) boheemi duunari prioriteettina on hinta max. 50 euroa yö/ 2 naamaa. Ja sellainenkin ihme löytyi - saaren pääkaupungissa (asukasmäärä: 14 000 :)) sijaitseva Narakiel's Inn joka lupaa "elegance, comfort and affordability to the budget- conscious traveler" . Paree ois olla kanssa!

Eniten budjetissa tulee kirpaisemaan kuitenkin itse saarelle matkaaminen. Suoria lentoja ei Martiniquelta tuonne lennetä joten monopoliasemassa oleva Express des Iles pyytää mielestäni suhteellisen suolaista hintaa maxikatamaraani kyydistä, 108 euroa (menopaluu).  Välimatkaa saarillahan on siis huimat 30 kilometriä, oh well.


Dominica on pikkuruinen englanninkielinen saari, joka markkinoi itseään "The nature-island of the Caribbean" sloganilla, joka tuntuu toimivan varsin hyvin turistien määrästä päätellen. Saari on harvaan asuttu ja sieltä on turha etsiä pitkiä valkoisia hiekkarantoja; niitä ei nimittäin ole. Mutta sensijaan löytyy sademetsää, Trois Pitonsin Unescon maailmanperintölistalle päässyt luonnosuojelualue, boiling lake, lukemattomia vesiputouksia ja kalinago-intiaanireservaatti.  Eli takaisin luontoon ja vielä in english, kyllä kiitos!

5 kommenttia:

 1. Tää sinun blogi toimii mulla akuuttiin ja krooniseen matkailuikävään aivan mahtavasti. Aivan mahtava tuo bopo-paikkakin, vaikken jooga- yms. ihmisiä olekaan. Melkein tunsin jo olevani siellä, kun laitoin silmät kiinni - ennen kuin kuulin kun siippa yski makkarissa kuivaakin kuivan keskuslämmityksen uuvuttamana. Hyvää lomaa vaan. T. Kateellinen

  VastaaPoista
 2. Heh, kiva että toimii! Tsemppiä marraskuuhun, se on kyllä jotain se...

  Ps. Sun blogis on loistava! Kirjoitat tosi hauskasti ja hyvin, usein kihertelen täällä yksikseni.

  VastaaPoista
 3. Joo, marraskuussa masentuu jokikinen järki-ihminen. No, onneksi tänään on pikkujoulut ja tytöllä meidän äiti hoitaa. Kiitos blogikiitoksista...nyt on vähän työläämpää löytää aikaa kirjoittaa. Jos kaikki menee hyvin ja selviydyn koeajasta, alan raapustaa töissä...hähä.:-)

  VastaaPoista
 4. Ette sitten valinneet ihan tyypillisintä ulkomaan kohdetta? ;) Miksi juuri Karibia? En kyllä ihmettele, sen verran vaikuttaa houkuttelevalta paikalta kuvien ja kaverien kokemusten perusteella. Mutta ettekö aio palata Suomeen koskaan? Itselleni tulisi kyllä kaipuu palata Suomen tuttuun ilmapiiriin jos liian kauan viettäisin noinkin erilaisessa kulttuurissa. Tämä Britannia vielä menettelee, ollaan kuitenkin suht samoilla aaltopituuksilla paikallisten kanssa :)

  Mukavaa joulun aikaa teille sinne merten taa!

  VastaaPoista
 5. Heips! Me muutettiin tänne koska mies on täältä kotoisin ja löysi töitä. Eli toistaiseksi ollaan Martiniquella, mutta suunnitteilla muutto Ranskaan jossain vaiheessa, Suomessakin saatetaan asua joku päivä. Eli mitään ei ole vielä lukkoon lyöty...Ja kaikkeen sitä ihminen kuitenkin sopeutuu, vaikka kaipaisikin takaisin kotimaahansa. Suomeen pääsee kuitenkin aina käymään. :)

  VastaaPoista