lauantai 10. joulukuuta 2011

Matkavalmisteluita

Viikon päästä "si dieu veux" (jos jumala haluaa), kuten täällä kuuluu hokea kaiken tulevaisuuteen suuntautuvien suunnitelmien suhteen, ollaan Fridan kanssa saavuttu Hki-Vantaalle. Ei ollenkaan hassumpaa. Olen suorittanut pienimuotoista joululahjojen ostamista, paino sanalla pienimuotoinen, sillä olen tâllähetkellä työtön sopimuksen loppumisen jälkeen. Työkkäriin sain haastattelu-ajan vasta 15.12, eli päivää ennen lähtöä - tuon pakollisen haastiksen aikana saan vasta tehdä työttömyyskorvaushakemuksen...Käsittelyyn menevää aikaa en edes jaksa lähteä arvuuttelemaan... Eli selkokielellä rahaa ei nyt ihan hirveesti ole, varsinkaan lahjojen hankintaan.

Mutta hui hai, eihän lahjat tärkeintä joulussa ole, tai pitäisi olla ainakaan olla! Mä olen järjettömän onnellinen siitä, että pääsen viettämään joulua Suomeen koko suvun kanssa, siinä on lahjaa kerrakseen. Fridan kanssa ollaan treenattu kovin "tip tap tip tap" - liikkeitä ja tanssia, jolla hurmata joulupukki. Eikä tässä vielä kaikki, mun ihanainen siskoni lentää takaisin meidän kanssa Martiniquelle lomailemaan kahdeksi viikoksi. Täytyy patistaa Roméota siivoomaan yksi "romuhuoneista" kuntoon ennen kun tullaan takaisin!

Voi olla, että mun työtkin taas jatkuu työpajalla tammikuussa, riippuu saadaanko rahoitusta eri organisaatioilta vai ei. Katselen nyt rauhassa, ja jos vaikuttaa siltä että rahaa ei tipu niin sitten alan etsiä jotain muuta. Oikeesti on aika ihanaa olla pakkolomalla ja hieman hengähtää.

Huomenna mennään Fridan kanssa moikkaamaan Mamieta, joka on taas pistämässä Suomentuliaisiksi kunnon satsin omatekoista rommilikööriä, hilloa yms.

Tässäpä pukin odotukseen martiniquelaista joulumusaa, kyllä tällä varpuseenkin jouluaamuna ois saatu vähän eloa!

4 kommenttia:

 1. Kiva kun pääsette jouluksi Suomeen. Ja kyllähän se niin on että teidän tulo on varmasti kaikille se mieluisin lahja :-)

  VastaaPoista
 2. Meillä on hieman samat mietteet, pääasia, että päästään kotiin joulunviettoon ja nähdään kaikki läheiset ja ystävät. Mukavaa Suomi lomaa teille!

  VastaaPoista
 3. Voi ihkua kun on ihanaa kun tulette Pohjolaan kohta! joulupukki täällä jo kuumeisesti odottaa tyttösiä! ja mikä parasta me saadaan koko suku viettää yhteistä jouluaattoa! t. täti moisiolta

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että pääsette Suomeen joulunviettoon! Nauttikaahan täysin siemauksin!

  Pakkolomailu on joskus uhan paikoillaan, toivotaan kuitenkin ettei veny liian pitkäjsi ja töitä sitten taas löytyy :)

  VastaaPoista