tiistai 24. huhtikuuta 2012

Synttärisukellus

Mulla oli tänään synttärit, 29 vuotta napsahti lasiin. Tunnen itseni aika vanhaksi, mutta vielä on vuosi aikaa maagiseen kolmenkympin rajapyykkiin... ;)

Aamu alkoi aamiaisella sänkyyn kera kukkien ja lahjan. Mies on petrannut kyllä huomattavasti tänä vuonna! Lahja oli niinkin romanttinen kuin ulkoinen kovalevy. Noh, se oli kyllä toivelistalla vaikka olisi sieltä löytynyt kyllä hajusvesikin. Tarpeeseen se kuitenkin tulee!

Iltapäivällä lähdettiin ajelemaan jonnekkin etelään päin, eli yllätys luvassa. Uikkarit piti ottaa mukaan ja aavistelin mitä tuleman pitää sillä sukelluskaste oli ollut kalenterissa jo tovin.

Saavuttiin siis Okéanos Club:ille jossa ahtauduin märkäpukuun ja meille ekakertalaisille pidettiin pieni infoisku sukellustekniikasta ja käyttäytymisestä veden alla ja korallien kanssa. Sitten veneeseen ja matkaan! Ankkuroitiin erääseen niemenkarkeen, eli minnekään syvyyksiin ei meitä alottelijoita viety, vaan maksimissaan käytiin viidessä metrissä. Oli todella outoa hengittää veden alla ja aluksi hiukan jännitti. Korviin myös sattui jonkin verran alas painuessa, mutta siihenkin nieleskely ja nenän blokkaaminen auttoi lopulta. Sukellusopettaja oli ihan loistotapaus ja homma lähti sitten rullaamaan ja lopulta en olisi halunnut tulla ylös ollenkaan.

Täytyy kyllä ottaa uusiksi ja mikä ettei jopa mennä PADI Open Water Diver sukelluskurssille.  Tuolla Okéanoksella siitä saisi pulittaa 390 euroa, ilmeisesti siis hieman halvempaa kuin Suomessa.
Mustekala piilossaan
Koralleja

8 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Olipas kiva synttäri! :)

  VastaaPoista
 2. HURJAN PALJON ONNEA MEMMU KULTA!!! lähetän nyt tämän kautta kun en vieläkään ole facessa.....Halauksia Teille kaikille!!!!!! Toivottaa Ninan poppoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina ja poppoo! Toiv. nähdään taas kesällä!

   Poista
 3. Synttärionnittelut!

  Minä kävin Saudeissa PADIn sukelluskurdssin, mutta onnistuin Jeddahissa, Punaisella merellä, sukeltamaan vain kerran, kun oli niin kovia otsaontelovaivoja. Mutta se yksi (ja siis todella kallis...) kerta oli kyllä ihan mieletön kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo aika tyyristä lystiähän tuo on, mutta sen verran mahtavaa että ei haettaa. :)

   Poista
 4. Näyttää hiukan hienommalta kokemukselta kuin sen mun uima-altaassa laitteilla sukellus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh well ;) Sun tarttee tulla tänne kurssille selkeesti!

   Poista