maanantai 16. huhtikuuta 2012

Vuorilla ja tuulettumassa

Seikkailtiin viikonloppuna vuorilla herra H:n kanssa, joka on meillä vielä vieraana. Käytiin mm. uudessa puistoa ja museota yhdistelevässä Domaine d'Emeraud:issa joka oli oikeen iloinen yllätys. Luontomuseo oli tosi hyvin tehty ja osittain infoa löytyi myös englanniksi. Meitä sivistettiin Martiniquen geologisista syntyvaiheista, biodiversiteetistä, eri eläin - ja kasvilajeista sekä yleisimpien hyötykasvien  leviämisestä saarelle.

Museon jälkeen käytiin pulahtamassa Saut de Gendarme -vesiputouksella. Vesi oli kylmää!Siitä jatkettiin vielä Morne Vert:in kylään ja sen observatorioon, josta Pélée-tulivuorta tarkkaillaan. Observatoriosta on hienot näkymät Pitons de Carbet - vuorille ja tietenkin myös tulivuorelle. Tie tuonne ei muuten ole herkkohermoisille, se kun on  25 asteen kulmassa.

Matkan varrella

Observatoriolla

Mt. Pelée

Sunnuntaina Herra H toimi meille lastenvahtina ja me hyökättiin tietenkin sitten ulos ja juhlimaan, Roméo oli voittanut radiosta liput yhteen "Garden Party":yn joka järkättiin vanhalla vesimyllyllä(!). Mylly oli hieno vaikkakin aika rempallaan ja sisustuskin oli hyvin "roots". Mähän olin kuvitellut jotain astetta fiinimpää meininkiä ja olin pikkasen ylipukeutunut,  mutta hyvin sujui tanssi parin drinksun jälkeen! ;) Täytyy kyllä yrittää käydä kahdestaan ulkona vähän useemmin...

Dallasista, päivää!

2 kommenttia:

  1. Wow mitä maisemia ja kuulostaa hauskalle myllypileet!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kivat pileet oli, paljon nuorisoa ja me vanhat pierut mukana sheikkaamassa :)

      Poista