maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tähän asti tapahtunut...

Voi kyllä on nautittu molemmat täysin rinnoin suomilomasta! Aurinkokin on paistellut, joka kuulemani mukaan on lähes ihmeeksi luokiteltava tapahtuma tämän kesän osalta.

Viimeviikon puolella kerettiin käymään mm. meidän perheen ainakin - kerran - kesässä  -kohteessa eli Tammisaaressa.  Siellä syötiin napa täyteen, kahviteltiin ja tarkastettiin Helene Schjerfbeckin näyttely. En tiennytkään, että hän oli maalannut ja asunut aikoinaan Tammisaaressa.  Hieno näyttely jossa myös muiden aikalais naismaalareiden tauluja. Päänäyttelyhän on menossa Ateneumissa ja olisi kiva keretä näkemään sekin.


Loppuviikosta vetäydyttiinkin sitten luonnonhelmaan mumman ja vaarin mökille kolmeksi päiväksi. Tämä mökki on perinteistä lajia, eli ei sähköä eikä vettä ja sijaitseepa vielä saaressa. Juuri tuolloin osui kohdalle helteet joten todella hyvät mökkeilykelit olikin. Frida viihtyi loistavasti vaikka kaikenmaailman "fourmit" (= on muurahainen ranskaksi mutta tarkoittaa myös amppareita, hyttysiä ja kaikkia ötököitä näin yleisesti) olivat kimpussa ja pelottivat kovasti. Mutta koska järvi oli aivan vieressä niin vesileikeissä ja veneen kyydissä aika kului rattoisasti. Oltiin myös sienessä ja löydettiin varmaan kolme litraa kanttarelleja kertaheitolla. Saunaan tyttö ei tänä vuonna tosin uskaltautunut, oli niin kuumaa kuumaa...

Seilorifriidu


Vaarin narraamaa kuhaa ja paistettuja perunoita, slurps!
Mökiltä paettiin ukkosta juuri oikealla hetkellä ja eilen käväistiin vielä kaverin ja lastensa kanssa Faces etnofestivaaleilla Pohjassa. Sää oli suorastaan trooppinen ja pikkuiset viihtyi todella hyvin "Small Faces"-lastenalueella. Aivan mahtavaa että myös lapsiperheet otetaan huomioon tällä tavalla, eli järjestetään lapsille omaa ohjelmaa ja puuhaa. Tästä voisi muutkin festarit ottaa mallia! Faces on festarina muutenkin leppoisa ja maanläheinen, niin ja todella todella vaihtoehtoinen.
Eli jos hipit, maailmanparannus, luomu yms. ei nappaa niin sitten ei kyllä nappaa Faces:kaan :)

Tänään ollaankin sitten vaan oltu kotosalla ja käyty kirpparilla ja alennusmyynneissä. Loppuviikosta suunnataan Helsingin kautta Jyväskylään.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihania suomikesäjuttuja! Ertyisen houkuttelevalta kuulostaa kunnon kesämökki, missä ei sähköä tai juoksevaa vettä - sellainen sen pitääkin olla! :) Mökkisauna, järvessä/meressä pulikointi, veneily ja sienestys/marjastus ... mitä muuta sitä tarvitseekaan ... ;)

  Mukavaa Suomiloman jatkoa! <3

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa taydelliselta Suomen lomalta! Ja oon aina halunnut kayda noilla Faces-festareilla! Hipit ja maailmanparannus on just mun juttu! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos MaaMaa! Tuo mökki on kyllä todella ihana :) Katness, hipit on jees munkin mielestä ;)

  VastaaPoista