sunnuntai 27. lokakuuta 2013

No nyt on sitten hommia...

Hei vaan, täällä porskutetaan vielä, vaikka blogi onkin täysin heitteillä!

 Nyt voin rehellisesti sanoa, etten ole yksinkertaisesti ehtinyt päivittämään. Viikot on kuluneet enkuntunteja valmistellessa ja niitä antaessa. Varsinkin viime viikko oli todella hektinen. Täällä on koululaisilla (myös friidulla) parhaillaan kahden viikon Toussaint-lomat (vastaa syyslomia). Ensimmäistä kertaa jouduttiin lomaongelman eteen, eli minne lapsi hoitoon kun molemmat on töissä? Onneksi ratkaisu löytyi, ja tyttö pääsi hoitoon Nadia -tädille ja toisinaan myös eräälle toiselle Eliane-tädille.

Olen pitänyt tuntien antamisesta, vaikka nyt ainakin aluksi niiden suunnittelemiseen kuluu tuhottoman kauan.  Koska annan yksityistunteja aina kaksi tuntia kerrallaan en esimerkiksi voi antaa ryhmätehtäviä, joten tunneissa on aika paljon hommaa. Kielioppia on tullut myös kerrattua urakalla, ja vielä on tekemistä sen kanssa! Edelleen kyllä jaksaa ihmetyttää esim. täkäläisten lukiolaisten enkunkielen taso. Siis kun sitä ei yksinkertaisesti ole. Koulukirjoissa käydään läpi monimutkaisia tekstejä ja lauserakenteita, ja nämä eivät tiedä esim. mitä tarkoittaa "summer" tai osaa tuottaa normaaleja lauseita.

 Mitä ihmettä ranskalaisissa koulussa oikein puuhataan / missä mennään  vikaan kun perusteet on näin hukassa? Olen kuullut selityksenä mm. kirjoittamiseen ja lukemiseen keskittyvää opetustyyliä, eli suullinen taito jää oppilailla heitteille. Luokkakootkin on täällä hieman suurempia kuin vaikkapa Suomessa.
Tosin sen jälkeen kun totesin, että tässä maassa kouluvelvollisuuden päättävät nuoret ei välttämättä osaa edes lukea ja kirjoittaa, mua ei ole juuri ihmetyttänyt mikään. Sad but true.

Jokatapauksessa, vielä viikko rutistusta ja sitte pitäisi vähän helpottaa. Kohta lähdetään Mamien luo syömään ja sitten illalla täytyy vielä valmistella huomisen tunnit.

Nauttikaahan viikonlopusta! 
4 kommenttia:

 1. Hieno juttu Memmu! On varmasti mielenkiintoista hommaa :) Sa osaat pitaa itsesi aktiivisena siellakin. Ootko ikina miettinyt sellasen aiti-lapsi leikkikerhon perustamista sinne? Sellanen paikka jossa ois leluja niinkuin tarhassa ja aidit saisi rupatella siina sivussa. Pariisissa niita on monia, esim. Maison Verte. Mulla oli se mielessa jos oltais muutettu sinne. Jonkun associationin kautta jarkattyna tai kaupungin tai Euroopan union tukirahastolla...Tuntuu etta siellakin on monia aiteja kotona lasten/vauvojen kanssa muttei mitaan aktiviteettia jotta lapset ja aidit voisivat tavata. Suukkoja!! PS. Tullaan varmaan vuoden paasta siella kaymaan ;)

  VastaaPoista
 2. Moiii, kiva kuulla susta! Ja juu, jostain sitä leipää on revittävä :) Tuo ei ole hassumpi idea, en itseasiassa tiedä, onko täällä edes ton tyyppisiä paikkoja. Jos on, niin ei ainakaan pilvin pimein. Että miksipäs ei, ensin pykään tänne kuitenkin sen hostellin ;) paljon terkkuja teille kaikille, ja hei loistavaa jos tuutte taas tänne!

  VastaaPoista
 3. Että kiirettä pukkaa. Jos innostaa ja aikaa, niin sinut on haastettu. Hömppähaaste. Kerran saa kokeilla. :)

  http://www.lottaghanassa.blogspot.com/2013/11/haaste-11.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Osallistun tokkiinsa, koitan rustata vastauksen tänään :)

   Poista