perjantai 16. lokakuuta 2009

Torakoiden tuomiopäivä

Tänään on todella terminaattori-olo. Operaatio torakoiden likvitointi on edennyt h-hetkeen eli uuden aseen, "Las Vegas cockroach trap"in, laukaisuun. Biologiset aseet ovat osoittautuneet harmillisen voimattomiksi vihollisjoukkojen edessä. Ainoastaan ruisku-muotoinen Maxforce - "professional insect control roach killer bait gel" on saanut aikaan tyydyttäviä tuloksia. Syöttigeeli on vaan aika tujua kamaa plus ei tapa heti, vaan 48h tunnin sisällä mikä johtaa torakoiden turhaan kitumiseen (oon löytänyt puolikuolleina kiemurtelemassa tuskissaan). Aivan, olen herkkä kasvissyöjä jota koskettaa jopa torakoiden kärsimykset :D.

Eivät kuitenkaan kuulu lempi-eläimiini ja luin wikistä, että torakat voivat aiheuttaa allergiaa! Olin aika äimänä mutta kai se voi pitää paikkaansa ja olla ehkäpä jopa syy meidän mysteerioireisiin?? Meitä riivaavat vihulaiset ovat lajiltaan "amerikan torakoita" eli Periplaneta americana. Viihtyvät erityisesti trooppisissa oloissa ja kasvavat noin 4 cm kokoisiksi. Löydettiin sohvan takaa kuolleena kunnon mother-of-roaches joka oli ainakin 6 cm. Hyi, yök, hyi. Lisäksi nää kakkiaiset elää jopa vuoden vanhoiksi ja naaras voi elinaikanaan munia 150 munaa!   Tuholaisista on siis päästävä eroon ja taistelut kiihtyvät tänään.
Eli kokeilussa myrkytön old-school ansa johon löysin ohjeet netistä. Ideana tässä on, että kahvinpuruja ilmeisesti rakastavat torakat kiipeävät lasipurkkiin, jonka pohjalla on vettä. Koska purkin reunat ovat liukkaat, eivät ne pääse enää ulos, vaan hukkuvat veteen. Kangas purkin ympärillä toimii kiipeilypintana.
Purkki on nyt laitettu lattialle ja jäämme odottamaan yötä, jolloin pikku ystävämme lähtevät ruuanhakuun. Raporttia seuraa ansan toimivuudesta. :)


PS. Eilen oli kuulemma maa järissyt yöllä 4 aikaan. Voimakkuudeltaan 4,5 richteriä eli eipä kauheesti ja me ei ainakaan edes herätty. :)
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti