tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kuduro, beibi!

Martiniquella on tällä hetkellä kuuminta kuumaa kuduro. Kyseessä on musiikkigenre, joka on alunperin syntynyt 1990-luvulla Angolassa ja levinnyt sieltä erityisesti Portugaliin, Brasiliaan ja Cap Verdelle. Täällä kuduroa tanssaillaan kovasti diskossa ja se soi radiossa. En tiedä onko Suomessa vielä lyönyt läpi. Kuduro on aika kuumaa kamaa, itse nimikin tarkoittaa portugaliksi "kuumaa tai kovaa pyllyä" ( "cu duro")  :D Siitä voi wikin mukaan löytää vaikutteita raggasta, dancehallista, tecnosta ja socasta miksattuna perinteisiin angolalaisiin rytmeihin. Melkoinen sekoitus siis. Ja hyvin toimii tanssilattialla.
Shake that ass!

Kuuluisin kudurobändi on M.I.A:n kanssakin yhteistyötä tehnyt Buraka Som Sistema. Tässä kyseinen biisi.


Tässä martiniquelainen versio kudurosta. Video on muuten kuvattu osin yhdessä hillittömän kokoisessa hylätyssä hotellissa (Trois-Ilets), jossa oon itekin ollut ottamassa kuvia.Vielä pätkä yksijalkaiselta  kudurostara Costuleta:lta. Tää oli viime kesän hitti. Ei kyl voi kun ihailla miehen muuvseja. :D

3 kommenttia:

 1. tästähän on tullut musiikkiblogi! kun olin ihan nuori tuli zouk ekaa kertaa kaiken kansan tietoisuuteen metropolissakin. mutta ei siitä koskaan tullut todella suosittua, paitsi tietyissä piireissä, vaikkakin aina silloin tällöin jotain kappaletta kuulee radiossa ja (luultavasti) tanssilattioillakin. se on täällä sellaisen helpon kesämusan maineessa - ja yleensä ranskankielisenä, ei kreolia meille, kiitos.
  tietääkseni se ei ole milloinkaan saanut mitään kuuluvuutta Suomessa, ei edes sen vertaa kuin jotkut afrikkalaiset musikantit. joten uskallan epäillä näiden uusienkaan tuulten saapuvan sinne asti.
  henk. koht. suosikkini ovat niitä vanhoja ja tuttuja, Kassav, Ralph Thamar, Edith Lefel, Marie Josée Allié... jep, näistä voit jo arvata mun iän...
  kiinnitin muuten eka kertaa huomiota sun valokuviisi tuossa vieressä, ne on upeita.
  hyvää odotusta, vähän kärsivällisyyttä vielä!

  VastaaPoista
 2. Juu, klassikko zoukia ovat nuo artistit, edelleen arvostettuja ainakin täällä :) Francky Vincentkin on ilmeisesti lyönyt metropolissa läpi oliks se nyt "la ferme"n kautta :D Joo, Suomessa ei kyllä zoukiin ole tullut törmättyä mutta tiedä sitten kuinka käy kuduron kanssa... Kiitos tsemppauksesta!

  VastaaPoista
 3. Nyt teidän beibi on varmasti jo syntynyt, kun on niin hiljaista...

  Jos on, niin toivottavasti kaikki sujui hyvin ja hurjan suuri onnentoivotus koko perheelle!!!

  VastaaPoista