maanantai 19. heinäkuuta 2010

Vauva tuli taloon

Viime lauantaina syntyi sitten rv 41+1 meidän pieni variksenpoikamme aamu viideltä. Synnytyskertomusta luvassa myöhemmin - sen verran kerron että jännitystä riitti ja lopulta tyttö syntyi keisarinleikkauksella. Olin sitten sairaalassa kokonaiset kuusi päivää, koska pikkuisen paino laski nopeasti vaarallisille rajoille johtuen mm. vauvan keltaisuudesta ja valohoidosta jota siihen annettiin yms. Strategiset mitat syntyessä olivat 50 cm ja 2900g, mutta paino laski komen ensimmäisen päivän aikana 2600 grammaan.

Kotiin päästiin vihdoin taistelun jälkeen viikonlopuksi (olinkin jo todella kypsä mm.sairaalan henkilökuntaan ja unenpuutteesta täysin uupunut). Nyt ollaan saatu levättyä ja hieman nukuttua ja olo on jo todella paljon parempi! Kotona imetyskin  on sujunut paljon paremmin.

Tällä hetkellä päivät kuluvat lähinnâ imettäessä - painoa kun pitäisi saada nopeasti lisää, joten pyrin imettämään kahden tunnin välin. Yöllä iskä tosin antaa välillä pulloa, että saisin hieman tätä univelkaa pois nukuttua. Kohta lähdetään punnitsemaan beibiä, sormet ristissä että painoa on tullut lisää! :)

8 kommenttia:

 1. Onnea oi! Mahdottoman suloinen otus :) Enpä ole ennen kommentoinut, vaikka blogiasi olen jo jokusen kuukauden seuraillut. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan..

  VastaaPoista
 2. jeee! onneksi olkoon. arvasinkin, että olit lähtenyt asialla, kun et enää päivittänyt blogiasi ja pidin peukkuja pystyssä. toivottavasti jatko menee yhtä hyvin tai jopa paremmin ja voitte rauhassa nauttia toisistanne kodin rauhassa tästä lähtien.
  sehän on ihan normaalia, että vauvan paino aluksi laskee, ennen kuin oppii syömään tarpeeksi saadakseen painon taas nousuun. kyllä se siitä, olen varma.

  VastaaPoista
 3. Valtavasti onnea!!! Kuulostaa muuten hieman samalta kuin mitä me käytiin läpi poikasen syntyessä, mitatkin (jopa se painonlasku) on lähes identtiset! Onneksi saitte nyt levättyä, kotona tulee muutenkin uutta voimaa ja energiaa, siellä on paljon parempi aloitella yhteistä elämäää pienen ihmeen kanssa, ihanaa että saitte olla kotona! Toivottavasti paino on lisääntynyt ja pääsette hyvin jatkamaan näitä ihania ensiaskelia pikkuisen kanssa! :D

  VastaaPoista
 4. Onnea koko perheelle, nauttikaa vauvantuoksuista päivistä!

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea! Ihanan suloinen pikkuprinssi!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut uusille vanhemmille ja kaikkea hyvää pikkuiselle!

  VastaaPoista