perjantai 18. helmikuuta 2011

Tukka

Fridalla on ihan mahoton fleda. Sitä on päivitelty päiväkodissa ja kaupungin kaduilla. Muistan nähneeni sen ensimmäistä kertaa viimeisessä ultrassa hyvin selvästi ja hyvin ihmeissäni. :D Syntyessään tytöllä siis oli jo kikkarat päässä.

Tukka on jo niin pitkä, että olen alkanut laittaa sitä pampuloille. Se on pehmeää tiukkaa kiharaa, joka kammatessa menee ihan mahdottomaksi kikkarapilveksi. Ongelmana on myös takkuuntuminen - jos en muista kammata tarpeeksi usein, menee takaraivon kikkarat takkuun ja rastoittuu.

Mielenkiinnolla odotan, minkälaiseksi tukka muuttuu tytön kasvaessa. Täytyy varmaan alkaa opettelemaan letittämään "päätä myöten" ja muita afrotukkatekniikoita. Myös hiusten hoitoon tulen tarvitsemaan vinkkejä...

Suorana tukka olisi jo näïn pitkä!


7 kommenttia:

 1. Niinhän ne sanovat, että kun opettelee letitystekniikat, niin saa yhden iltapäivän duunilla rauhan pariksi - kolmeksi viikoksi. Ei tartte olla joka päivä selvittämässä. Mukin pitää varmaan tulevaisuudessa ruveta käsityöläiseksi, jos lapsi isänsä hiuksia perii.

  VastaaPoista
 2. Voi jestas mitkä kikkarat! Ihanat! Mun poikaystäväkkeellä on kans makeet latinokäkkärät, joista oon suoratukkaisena kovin kateellinen. Tarina tosin kertoo, että sen ollessa 10 v tukka yhtäkkiä suoristui itsestään, tuntemattomasta syystä, 2 vuodeksi. Näin kuvia ja se pottaletti on kyllä aika kamala...Nykyään Seben kiharat on alkaneet sitte saamaan viehkoa hopean sävyä, mutta sehän kuulema mun syytä "kun tämmösen suomalaisen kanssa oleminen aiheuttaa niin paljon päänvaivaa".

  Mun entinen työkaveri muuten palkkas Haitista lapsenlikan lopulta ihan sillä perusteella, että tällä oli letitystaito hyppysissä. Ei olis niiden pikkumimmin tukanlaitosta tullu mehikolaisten käsissä mitään..

  VastaaPoista
 3. kaikki me suomalaistytöt haaveillaan noista paksuista, kikkarista hiuksista... ja sitten kun nämä tytöt kasvaa aikuisiksi ne käyttää kaiken aikansa hiustensa suoristamiseen, huokaus (tää on aikansa niiden hiusten selvittämiseen, öljyymiseen, letittämiseen ja pampuloitsemiseen käyttäneen äidin valistus). no, ehkä tuo suora muoti menee ohi ennen kuin Frida kasvaa isoksi.

  VastaaPoista
 4. Stazzy: Jeps, täytyy alkaa opettelemaan kyl. Lapsi, mitämitä, ollanko siellä lisääntymässä vai onko kyseessä hypoteettinen tilanne? :)

  Lehtonen: Lattareilla kanssa tukassa löytyy; siinä suomalaiset luiruletit kalpenee. Aika mystinen tuo suoristuminen kyllä!

  Airelle: Näin on, mustakin sulaa hulluuttaa suoristella kun on siunattu luonnonkorkkareilla. Ei ymmärrâ ei (tai no okei, ymmärtää kyllä syyn - joka on huono). Otan vastaan vinkkejä mielellään - esim mitä öljyä oot käyttänyt?

  VastaaPoista
 5. kun tytär oli pieni, oli kookosöljy eli monoi muodissa, se tuoksuikin niin ihanalle. ehkä teillä on muita paikallisöljyjä tarjolla? periaatteessa mikä vaan kai käy, jotkut sanoo, että oliiviöljy on liian hapanta hiuksille, en tiedä.

  VastaaPoista
 6. Ihana tukka!

  Sulle on jotain mun blogissa :-)

  VastaaPoista
 7. Ihana tukka, mutta arvaan että siinä on kyllä äidille työtä! :)

  VastaaPoista