maanantai 28. helmikuuta 2011

Fonds-Saint-Denis

Fonds-Saint-Denis
Oltiinpas sitten vähän reissussa viikonloppuna. Tosin hiukan puolikuntoisina, Fridalla edelleen nuhayskä ja mäkin sain sen sopivasti just viiikonlopuksi. Mutta päätettiin silti lähteä, oltiin vaihtelun tarpeessa. Perjantaina siis hypättiin autoon ja suunnattiin pieneen Fonds-Saint-Denisin kylään, joka sijaitsee pohjoisessa lähellä Pélée-tulivuorta. Majotuttiin kylän ainoaan raflaan, joka myös majatalo (Kay Ti Jo). Oikeen symppis paikka vaikka huoneen taso ei ehkä ollut ihan huipputasoa, mukava omistaja kuitenkin korvasi tämän.  

Lauantaina törmättiin paikalliseen "papparaiseen" (joka osoittautui myöhemmin alkkariksi ja pervoksi) joka kutsui meidät katsomaan käärmettä jonka kaverinsa oli tappanut. Aikamoinen luikero olikin, parimetrinen "Trigonocéphale" eli saaren ainoa myrkyllinen käärme. Pappa kutsui meidät vielä kotiinsa ja antoi meille puutarhastaan mausteita ja vihanneksia yms. Myöhemmin sitten pitikin R:n sille ostaa rommipullo vastikkeeksi jonka äijä kävi piilottamassa vaimoltaan liiteriin. Rommia oli tainnut kyllä kulua jo aamusta saakka, koska sitten myöhemmin äijä rupesi mulle ehdottelemaan todella irstaita. 
Kuollut käärmes


Papasta päästyämme käytiin kurkkaamassa yhden "mornen" huipulla sijaitsevaa observatoriota, joka on rakennettu Péléen purkauksen jälkeen 1920-luvulla. Tuivuorihan siis purkautui vuonna 1902 tuhoten kokonaan Saint-Pierren kaupungin ja tappaen noin 30 000 ihmistä. Eli ihan kiva että vuori on nykyään tarkkailussa.


 
Kuten kuvista näkyy, observatorion huipulla oli aikas tuulista.

Pélée tulivuori, 1397 m

näkymä majatalon terassilta
Sunnuntaina sitten ajeltiin melkein koko saaren pohjoisosan ympäri. Käytiin ensin katsastamassa "Saute de Gendarme" vesiputous jonka jälkeen ajeltiin Atlantin puoleiselle rannikolle. Vierailtiin Macoubassa ja Grand-Riviér:issä jotka on pieniä kalastajakyliä ja kuuluisia myös intialaisperäisestä väestöstään. Päästiinkin kurkkaamaan yhtä hindutemppeliä kun kysäistiin lupa. 
Frida on oppinut näyttämään kieltä...
Oli kyllä mahtava viikonloppu kaikenkaikkeaan, päätettiin että yritetään ottaa tavaksi lähteä hiukan useammin tutkailemaan saarta eikä aina vaan junnata kotona. Vaihtelu virkistää!


Hindutemppeli

1 kommentti: