maanantai 16. tammikuuta 2012

Caravelle-vaellus

Tänään on ollut hieman vässykkä olo, sillä sunnuntaina repäistiin ja lähdettiin kaveripariskunnan ja niiden kolmen Pariisista lomalle tulleen kaverin kanssa vaeltamaan Caravellen luonnonsuojelualueelle.

Mesta kiilasi omalla Martiniquen "must see" listalla heti kärkeen, sen verran kauniita maisemia sieltä löytyy. Kyseessä on siis Trinitén kaupungin alueella sijaitsevan niemimaan kärki. Vierestä löytyy myös varsin leppoisa Tartanen kalastajakylä, jonka rannoilla on tosin turistikautena muutama muukin.

Aamulla siis lähdettiin kävelemään pitkää reittiä, jonka suorittamiseen opastetaulun mukaan kuluu kolme tuntia ja 20 minuuttia. Tai sitten vähän enemmän jos kyseessä on sunnuntaivaeltaja ja sen sisko joka on ensimmäisellä vaelluksellaan ikinä...


Kyllä oli sen verran haastavaa maastoa välillä, että heikkoa peruskuntoa tuli manattua aika moneen otteeseen. Mahtavat ja vaihtelevat maisemat kuitenkin olivat kaiken tuskan arvoisia....

Taipaleen alussa. Ja kyllä, lähdin vaeltamaan haaremihousuissa. Ja topissa. Ilman hattua.  


Majakka


Majakalta oli todella hyvät näkymät, aina Fort-de-Franceen saakka


Mielenkiintoisen luonnonsuojelualueesta tekee myös se, että se on saaren geologisesti vanhinta osaa, eli ensimmäisten tulivuorenpurkauksien muodostamaa. Kivistä ja kalliosta näkikin, että ne olivat olleet joskus aikoinaan meren alla ja volkaanista alkuperää.
Vaelluksen loppupuolella meitä odotti viilentävä pulahdus ja ruokatauko osuvasti "Aarrepoukamaksi" nimetyllä rannalla. Oli kyllä todella tarpeen!
Mancenillier-puita ei kannata koskea, sillä kaikki puun osat ovat syövyttäviä. Niitä kasvaa yleisesti rannoilla, mutta ovat onneksi merkattuja punaisella maaliraidalla. Että sateella kannattaa mennä suojaan jonkun muun puun alle..

Loppupuolella saatiin onneksi kävellä jo paljon tasaisemmalla maastolla ja metsän varjossa.  Alueelta löytyy myös mangrovea.


Selvisin vaelluksesta yllättävin vähin vammoin, oikeastaan siis vaan kevyellä palamisella! Kokemuksesta viisastuneena seuraavalla kerralla kuitenkin vaadin rutkasti aikaisempaa lähtöä, otan mukaan tuplasti vettä ja lupaan laittaa topin sijasta T-paidan. Viime kerrasta vaikutti olleen niin kauan aikaa että ihan perusjutut  olivat haihtuneet iloisesti aivoista. :D

6 kommenttia:

 1. Wow, syövyttävä puu.
  Aika erikoinen laji.
  Hymyilytti tuossa, kun kerroit, ettei kannata mennä sateen sattuessa sen alle. Apuva!
  Tiedätkö onko koskaan sattunut mitään isompaa haveria kyseisen puun tiimoilta?

  VastaaPoista
 2. Minäkin hämmästelin paitsi maisemia, myös tuota puu-juttua! Suomessa kasvaneena sitä ei kyllä ikinä ymmärtäisi varoa puuta... Että puu voi olla vaarallinen! :D Kyllä me päästään niin helpolla täällä! :D

  VastaaPoista
 3. Mahtavia kuvia! Martinique vaikuttaa hienolta saarelta. Olemme suunnittelemassa lomamatkaa Ranskasta ensi talvena Karibialle. Voitko suositella jotain paikkaa Martiniquella? Olemme rantaihmisiä :)

  VastaaPoista
 4. Satusanna ja Jenkka: Tuo puu on kyllä juu outo! En kyllä tiedä onko mitään hirveitä onnettomuuksia ollut niihin liittyen..Tiedän vettä intiaanit käyttivät puun mahlaa/pihkaa tms nuolissaan tappaakseen eläimiä ja että tosiaan ihan vaan lehtiä tai kaarnaa koskettamalla tulee ihoon palovammoja! Kaikkein myrkyllisimpiä ovat mahla ja hedelmät mutta ollenkaan ei siis kannata puuhun edes koskea :)

  Madame Kissankulma: Martinique on rantojen puolesta hyvä valinta! Parhaat löytyy saaren eteläosasta, esim Ste. Anne, Ste. Luce ja Anses d'Arlet ja Tartane on hyviä ja rauhallsiia pikkukyliä. Pohjoisessakin kantsii käydä ihmettelemâssä tulivuorta ja sademetsää...

  VastaaPoista
 5. Kiitos, pitääpä tutkia tarkemmin noita kohteita, lentoja ja hotellivaihtoehtoja. Pohjoinen kuullostaa myös mielenkiintoiselta päiväretkeksi.

  VastaaPoista
 6. mahtavia maisemia ... !!
  Martinique on edelleen suunnitelmissa ... tänäkin vuonna jäi Karibia välistä ja mulla on ihan kamalat vieroitusoireet!! Fingers crossed että ens vuonna päästään sinnepäin taas pitkästä aikaa ... :)
  xx

  VastaaPoista