keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Liikunta-innostus

Nyt se sitten tapahtui, eli allekirjoittanut liittyi hetken päähänpistosta kuntosalin (suolaisesti maksavaksi) asiakkaaksi. Tai oikeampi nimitys olisi kai "kuntoklubi" joka kuullostaa suomeksi kyllä vähän hassulta.

Etsin siis zumbatunteja saarelta, ja sitä kautta päädyin soittamaan "Curves" ketjun salille, jossa pääsee myös tanssaamaan. Noh, eikös sitä sitten oltu jo kuntokartoituksessa, jossa mitattiin kaikki kehon osat (sopivasti kauhistellen, tietty) ja rasvaprosentti (vielä enemmän kauhistelua).

Tunnustettakoon että liikunnan harrastaminen ei ollut mun juttu lapsena tai nuorena. Yliopistossa sitä tuli kuitenkin käytyä periodisesti niin hölkkäämässä kun afro-ja vatsatanssissa. Afro ja hölkkääminen on mun juttuja! Täällä on kuitenkin niin vaarallista (ja kuumaa) juoksennella autoteiden laidoilla, että hölkkä on jäänyt ja afrotanssia ei ole löytynyt. Seli seli, tottahan on myös se, että en ole jaksanut edes yrittää :D

Mutta nyt on toinen meininki ja toivon että tuo suolainen kuukausimaksu velvoittaisi mut käymään liikkumassa edes kolme kertaa viikossa. Raskauskiloille ja löllymahalle olisi kyllä ihanaa sanoa adieu ja saavuttaa edes jonkunlainen lihaskunto...

Curves on alunperiin jenkkiläinen vain naisille tarkoitettu franchise-ketju. Salilla on laitteet kaikille eri lihasryhmille ja aina laitteiden välissä tehdään aerobisia harjoituksia joilla saadaan syke nousemaan. Lisäksi kaikille tehdään oma tavoitesuunnitelma, (kilot ja sentit) jonka toteutumista seurataan kuukausittain. Paikalla on aina ohjaaja tsemppaamassa ja vetämässä sessiota, salille voi siis tupsahtaa milloin vaan sen aukioloaikana. Vaikka sessio kestää vain puoli tuntia on se silti todella tehokasta treeniä, nimin tänään ekaa kertaa kokeilemassa. Sessioita voi myös tehdä peräkkäin useampia jos haluaa. Huomenna pitäisi mennä kokeilemaan zumbatuntia, jossa yhdistetään tanssia ja lihastreeniä laitteilla.


Suunnilleen tältä näyttää meidänkin sali

2 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä ... tsemppiä kuntosaliharrastukselle :)
    Mäkin haluaisin, mutta tällä hetkellä ei kertakaikkiaan ole aikaa punttikselle. Onneksi liikuntaa saa lasketellessä viikonloppuisin, ja viiikolla yritän tehdä hyötyliikuntaa niin paljon kuin vaan mahdollista.
    Dublinissa kävin aina ahkerasti punttiksella...ja oli ihanaa saada vähän habaa :) ....some day, hopefully soon, pääsen taas bodailemaan :)

    Haliterkut täältä kylmästä talvesta :) <3

    VastaaPoista