perjantai 27. tammikuuta 2012

Kohti karnevaalia!

Karnevaalikausi on jo aivan ovella, ja se näkyy ja kuuluu jo kaduilla! Viikonloppusin on hiukan vaikeuksia nukkua, kun joku lukemattomista karnevaalibändeistä harjoittelee keskellä yötä läheisellä parkkiksella. Kauppoihin on jo imestynyt valikoima seksikkäitä hepeniä, erilaisia maskeja, peruukkeja ja hattuja. Munkin täytyy pian lähteä metsästämään tän vuoden asukokonaisuutta. Fridan tarhassa lapset juhlivat myös ja tytsille täytyy löytää oranssi asu, koska pieni esittää kuulemma porkkanaa... :)

Viides helmikuuta alkaa viralliset karnevaalihäppeningit Fort-de-Francessa mini-kuningattaren, kuningataräidin ja kaupungin kuningattaren valinnalla.
Parhaan ja hurjimman karnevaalin Karibialla tarjoilee Trinidad, mutta kyllä täälläkin osataan juhlia!

Perinteistä karnevaalimusaa on varsinkin englanninkielisillä saarilla soca, sekin Trinidadista.Tempted to touch, socahitti Barbadokselta!Täällä iso osa karnevaalia on "vidé"bändit, esimerkkiä allaolevasta videosta. Parhainta kuitenkin on se, että Martiniquen karnevaali on pysynyt koko kansan juhlana ja siihen osallistumisesta ei tarvitse maksaa mitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti