tiistai 19. kesäkuuta 2012

Koulutusta Saksassa

Kotona ollaan taas! Blogihiljaisuuden syynä siis pikaviuhahdus Bonnissa. Reissussa olin yhteensä kuusi päivää joista kolmen ja puoli meni koulutuksessa. Suhteellisen rankka reissu näin niinkuin aikataulujen ja jetlagin puolesta. Tuli tutustuttua niin Thalys-juniin, RER:ään ja saksalalaisiin paikallisjuniin ja busseihin. Eka kerta Saksassa ja maa vaikutti varsin mukiinmenevältä eli olispa kiva päästä tutustumaan toistekin.
Kölnin juna-asema


Itse koulutus oli ihan huippu, meitä oli parisenkymmentä osallistujaa ympäri Eurooppaa - Puolasta, Ranskasta, Suomesta, Romaniasta, Albaniasta jne...Kolme päivää tiukkaa trainingia aamusta iltamyöhään hiotutti jengin todella hyvin kokoon ja meillä oli todella hauskaa! Kyseessä oli siis EVS:ään eli European Voluntary Serviceen liittyvä koulutus. Sain todella paljon uutta tietoa ja innostusta aloittaa vapaaehtoisten lähettäminen.
Bonn
Tuli myös shoppailtua, aina kun tilaisuus koitti, sillä kuten on tullut ruikutettua Martiniquen vaatetarjonta on mitä on. Rätti - ja kenkäesittely ehkä kuitenkin myöhemmin...

Paluumatkalla nukuin yön Pariisissa, tai oikeastaan sen liepeillä eli Boissy St. Légerissä R:n siskon perheen luona. Olin niin rätti että Pariisiin en jaksanut lähteä tutustumaan vaan Gare du Nordilta posotin suoraan "banlieu"hin. Näin vihdoin Romeon siskon tyttären lapsen, joka on Fridaa vain alle vuoden vanhempi.

Eilen sitten saavuin taas takaisin, ja voi kyllä on "good to be home" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti