lauantai 15. joulukuuta 2012

Kisat on ohi!

Tevehdys pitkästä aikaan! Oli niin kova meno töissä Jeux Kali'na - kisojen järjestämisessä, että blogiin en ole jaksanut kirjoittaa. Kisat oli viime viikonloppuna ja olin siinä samalla flunssassa, plus että stressitasot veteli todella katossa eli en saanut nukuttuakaan oikeen kunnolla. Tämän viikon olenkin viettänyt ansaittua lomaa ja yrittänyt nukkua pois univelkaa ja hoitaa kaikkia joulun lähestymiseen ja omaan elämään liittyviä hommia.

Kisat meni suhteellisen hyvin, vaikkakin järjestelyissä oli paljon mokia. Itse mm. päivää ennen kisojen alkua koitin edelleen hoitaa lentolippuja St.Vincentin saarelta tulevalle joukkueelle kaiken muun kiireen lisäksi. Olin hieman ylpeä itsestäni kun joukkue pääsi kuin pääsikin lopulta perille. Muutenkin melkoisen tuskan takana kisojen järkkääminen oli, sillä niiden siirtoa martiniquelle vastustettiin monelta taholta, ja meillä oli niin taloudellisia kuin organisoitiin liittyviä ongelmia. Koska meillä ei ollut tarpeeksi jengiä töissä kisoissa, esim. mun työnkuvaan kuului loppujenlopuksi niin kisojen viestinnästä vastaaminen, sponsorien hankinta, kilpailijoiden ilmoittautumisten hoito ja sata muuta pikkuhommaa. Huhhuh, oon oikeesti niin onnellinen että nuo kisat on nyt takanapäin vaikka ihan mahtava (ja superstressaava) kokemus olikin !!
Oli todella makeeta saada tutustua Karibian ja  Etelä-Amerikan intiaanikulttuureihin. Kisoihin osallistui niin Kali'noita, Garifunia, kuin Kalinagoja.


Tämänkertaisiin Jeux Kali'na kisoihin kuului lasten kisat, joihin osallistui noin 300 koululaista, sekä aikuisten kisat joihin osallistui 8 martiniquelaita joukkuetta ja 8 ulkomaalaista joukkuetta. Aikuiset kisasivat yhdeksässä eri koitoksessa  : harppuunan heitossa, jousiammunnassa, kookospuuhun kiipeämisessä, melonnassa, kanootin työntämisessä, puunrungon kannossa (paino 25 kg),  juoksussa ja "paholaisen pelissä". Varsinkin kookoksen kiipeämisessä intiaanit olivat todella todella nopeita, tyypit olivat kuusimetrisen puun latvassa muutamissa sekunneissa...Martiniquelaisilla taas oli eniten ongelmia juuri tässä koitoksessa.Tässä vikassa kuvassa ollaan palkintojenjako-seremonian lopussa ja allekirjoittanut tanssahtelee liilassa mekossa eturivissä :)
Tällä viikolla oon siis ollut lomalla. Meillä on ollut kylässä kaksi ruotsalaista couchsurffaajaa, jotka lähtivät eilen Dominicalle. Myös suomalainen Taija perheineen on ollut Martiniquella ja ollaankin Taijan kanssa nähty nyt monena päivänä. On ollut tosi kivaa jutella suomea ja varsinkin toisen ulkosuomalaisen äidin kanssa :). Lisäksi oon juossut siihen urheiluohjaajan koulutukseen liittyvässä työharjoittelussa judoharkoissa! Että ei oo ollut tylsä viikko tämäkään...
Mutta näistä ja jouluvalmisteluista lisää seuraavassa postauksessa, nyt täytyy leikkiä Fridan kanssa muumeilla. Rentoa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti