sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Noël, noël...

Jouluun on enää viikko, uskomatonta! Koko joulukuu on ollut niin kiireinen, että en ole ennen tätä viikkoa kerennyt uhrata ajatustakaan koko joulun lähestymiselle... Nyt on kuitenkin petrattu, ja viikon aikana juhlavalmistelut ovat onneksi jo edenneet. Joululahjat Suomeen on jo postitettu ja kortit lähetän huomenna. Koristelutkin on aloitettu; viikonloppuna olen saanut värkättyä katolilaiseen jouluun kuuluvan jouluseimen, ostanut uusia koristeita, pessyt vanhat pölyistään, ripustanut pari jouluköynnöstä ja tehnyt pienen jouluasetelman lipaston päälle. Roméo on hakenut ison oksan filao-puusta (karibian perinteinen joulu"kuusi") joka on toistaiseksi puutarhassa, mutta tuodaan pian sisään.


Meille tulee jouluksi Roméon veli Joseph perheineen ja Dani-veli. En ole vielä miettinyt, mitä tarjotaan ruuaksi, mutta olisi kiva tehdä myös jotain suomalaista jouluruokaa. Osaisinkohan vääntää porkkanalaatikkoa...Joulutorttujakin olisi tarkoitus tehdä (onnistuvat pâte feuilleté:stä).
Aamulla olis kanssa tarkoitus syödä perinteisesti riisipuuroa, kuulemma onnistuu hyvin "jälkiruokariisistä" (riz au lait) tekemällä.
Jouluseimi 2012, vähän pitää olla blingiä!
Tänä vuonna siis vietetään taas karibialaista joulua, eli hartauden ja joulurauhan voi unohtaa! Joulu kun on täällä todella erilainen kuin Suomessa, eli iloinen, äänekäs ja riehakas. Yritetään kuitenkin viettää jonkintason fuusiojoulu...


Frida poseera Galleria-kauppakeskuksen joulumaan edessä. Ovat jouluksi järkänneet myös "Polar Express" minijunan  tuonne lasten iloksi, on todella Amerikan malliin...

1 kommentti:

  1. Voin kuvitella, ettei Karibialainen joulu tosiaankaan ole harras ja rauhaisa :D ..ihanaa kuitenkin kun saa sekoittaa kulttuureita ja poimasta molemmista toivottavasti ne parhaat palat ! :)

    VastaaPoista