sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet

On jälleen se aika vuodesta, kun lupaillaan parantaa tapansa ja katsahdetaan, mitä sitä oikeen tulikaan tehtyä tänä kuluneena auringonkiertona.

Oma vuoteni sujui kaikenkaikkeaan todella mukavasti, mitään suurempia vastoinkäymisiä ei kohdattu ajoittaista rahapulaa, stressiä ja friidun pientä sairastelua lukuunottamatta.


VUODEN KOHOKOHDAT

-  Kymmenen päivän nuorisovaihto suomalais - ja martiniquelaisnuorten kesken
- Siskon, sukulaisten ja kaverin vierailut meidän luona
- Koulutusreissu Saksaan
- Yli kuukauden kesälomailu Suomessa (Flow! Faces! Kaverit! Perhe!)
 - Vakituisen työsopimuksen solmiminen ja työttömyysputken katkeaminen
- Urheilun uudelleen aloittaminen ( vaikkakin se on taas jo lopetettu) :D
 - Uuteen kaveriin tutustuminen

Ensi vuonna yritän petrata (jälleen) niissä asioissa, jotka on aina olleet mulle vaikeita, eli säästämisessä, terveellisesti syömisessä ja liikunnassa. Eräänlaisia ikuisuuslupauksia siis, heh.

Valitettavasti en tällä hetkellä löydä aikaa kuntosalille, työpäivät tarhareissuineen ja illan ruuanlaiton kanssa ei jätä aikaa minkääntason harrastuksille. Ratkaisu pulmaan on tiedossa, tulisi jumpata yksin, itsekseen, mieluiten kotona. Mutta mun laiskangeeneillä en tässä onnistunut sitten yliopisto-aikaisen satunnaisen lenkkeilyn. Katsotaan jospa kuitenkin suunnittelulla ja laihtumismotivaatiolla pystyisin! Hankkisin vaikka  stepperin ja zumba-videoita, mikä ettei innostaisin siipankin mukaan.

Toinen petraamisen kohde eli säästäminen on ikuisuusongelma. Mun tililtä lähtee aina kaikki mitä sinne tuleekin, ellei ole jotain aivan pakottavaa säästökohdetta. Noh, nyt niitä on taas ainakin neljä ensi vuodelle, opintolainan lyhennykset, Suomi-reissu elokuussa ja toinen matka loppuvuodesta Saint-Martinille. Voitettiin meinaan R:n kanssa asuntomessujen arvonnassa viikon hotellimajoitus Saint Martinin saarella koko poppoolle! Tarkoitus oli lähteä reissuun jo nyt huhtikuussa ja viettää siellä mun kolmekymppisiä, mutta todellisuus iski tajuntaan, eli eihän meillä nyt todellakaan ole varaa. Matkaan ei siis kuulu lentoja tai ylläpitoa, vaan pelkkä hotelli (joka tosin on melko luksusmesta). Toivotaan että tiukasti säästämällä pystyttäisiin voitto kuitenkin lunastamaan loppuvuodesta.

Viimeinen lupaus eli terveellisesti syöminen liittyy samalla toiveeseen laihtumisesta....Sellaset viitisen kiloa vähintään olisi kiva karistaa. Pitäisi vaan sanoa heippa hei rakkaille karkeille, sipseille ja roskaruualle. Yrittänyttä ei laiteta vai miten se nyt meni...

Mitäs lupauksia teillä muilla on vai onko mitään? Onko lupausten anto mielestäsi turhaa touhua vai onko hommassa jotain itua? 6 kommenttia:

 1. Häppi nyyyjiöö! :)
  Peukutan St. Martinin reissulle ja tsemppiä säästämiseen. Helpompaa se on, kun on tarkka tavoite hyvänä porkkanana ...

  Mä en tee uuden vuoden lupauksia, vaikka tietysti olisi montakin asiaa minkä eteen voisi vähän petrata. Liian usein ne lupaukset mitä ihmiset tekevät tuntuu olevan vaan puhetta, tai enemminkin vaan toivomuksia. Mulla toimii paremmin selkeet päämäärät ja dead-linet; sitten saan hihat heilumaan ;)

  haliterkut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullekin nuo uuden vuoden lupaukset toimii ns. Herättäjinä tai muistuttajina, ainakin jollain tasola siis motivoi toimimaan :) St. martiniin on päästävä joten kyllä, nyt loppu kaikenlainen tuhlaaminen tälle vuodelle. ihanaa uutta vuotta sinnekin!

   Poista
 2. En ole aiemmin tainnut kommentoida vaikka jonkin aikaa olen blogiasi lukenut. :)

  Noista zumba-videoista tuli mieleen sellainen, että olen itse haalinut itselleni erilaisia videoita ja erilaisia liikuntapelejä Xboxille, kunnes tajusin että YouTubesta löytyy valtava määrä hyviä liikuntavideoita. En tiedä miksi en koskaan aiemmin ajatellut asiaa vaan tuhlasin rahaa ties mihin. :D Ainakin itselle siitä on ollut paljon apua, kun ei ehdi/jaksa lähteä mihinkään kodin ulkopuolelle liikkumaan ja ei välttämättä jaksa (!!) laittaa mitään DVD:tä/peliä pyörimään, mutta Youtuben saa päälle niin helposti kuten netti on muutenkin aina päällä ja lisäksi sieltä löytyy niin paljon kaikkea erilaista. Itse en tosin Youtube-zumbaa ole koittanut, mutta kaikenlaista muuta kyllä. Omat lempparit on FitnessBlender ja TiffanyRotheWorkouts ja erilaiset tanssi-tutorialit. Kannattaa koittaa. :)

  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos vinkistä, täytyy tosiaan kokeilla Youtubea! Ilmainen on aina parempi! Koitan tosiaan aloitella tän kotiliikunnan tällä viikolla, painot ja mattokin löytyy jo, pitäs vaan ne pyyhkiä pölyistä :)

   Poista