sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Macaa napaan

Oon ollut yli viikon tappoflunssan kourissa. On yskitty muutama yö ja energiatasot on ollut sen mukaisia.
Nyt vaikuttais että ollaan pikkuhiljaa voiton puolella, huh! Mitään kovin erikoista ei viime viikolla tapahtunut, paitsi että meillä oli maanantaista torstaihin puolalainen seikkailijamerimies Karol vieraana (couchsurfingin kautta). Miehellä oli paljon hauskoja reissutarinoita kerrottavana mm. rommin salakuljetuksesta kultakaivokseen ja Kap Hornin myrskyihin liittyen.

Karolin rinkka on meillä edelleen ja eilen mies pistäytyi yllätysvisiitillä, koska uusi puolalainen seilorituttavuutensa oli vahingossa pudottanut sen tietsikan mereen. Kyydittiin sitten Fridan kanssa Karolia pitkin kaupunkia metsästämässä uutta minitietokonetta, koska tietsikka on etätöiden takia hälle elintärkeä.

Ostinpa muuten macaa, joka on "superfoodiksikin" nimetty alunperin Perun ylängöillä kasvava juures. Ajattelin kokeilla, joskos siitä olisi jotain apua tähän ainaiseen väsymykseen ja sairasteluun (nukkuminen varmaan toimisi kanssa...). Väittävät että kyseessä on ns. adaptogeeni, joka lisää suorituskykyä ja kestävyyttä. Maca sisältää mm. 19 aminohappoa, erilaisia kasvisteroleja ja runsaasti mineraaleja.
Ideana olis sitä nappailla pari ruokalusikallista päivässä ainakin kuukauden verran, ja katsoa tuntuuko missään. Onkos teillä kokemuksia macasta, toimiiko vai onko täyttä huttua?

2 kommenttia:

  1. Mun blogissa on sulle tunnustus! T. rosita www.rantapallo.fi/angata

    P.s. Saa nähdä miten tämä kommentti tulee näkyviin, bloggeri ei oikein toimi iPadissa!

    VastaaPoista
  2. Hei jee, kiitos paljon! Vastaan het kun kerkiän kysymyksiin! :)

    VastaaPoista