tiistai 5. helmikuuta 2013

Melontaa ja karnevaaliin lämmittelyä

Tervehdys vaan, en tajua mihin kaikki mun aika oikeen menee (tai no oikeastaan tiedän, töitten, perhe-elämän ja ruuhkien yhteensovittamiseen) mutta en ole kerennyt taaskaan päivittämään ikuisuuksiin!

Tässä nyt kuitenkin pikapäivitys (olisi monta asiaa joista haluaisin kertoa, mutta kun ei kerkee niin ei kerkee) meidän viime viikonlopulta. Lauantaina mulla oli vuoden ekat melontaharkat, aletaan taas yhdistyksen kanssa valmistelemaan uutta "expédition"ia eli tälläkertaa tullaan toukokuussa.melomaan Martiniquelta Dominican kautta Guadeloupelle  Oli tosi kivaa päästä melomaan piitkästä aika, mutta ens kerralla varustaudun kyllä hanskoin, sellaset rakot on vasemmassa kädessä! Melat joita me käytetään kun on lakkaamattomia, joten pientä hiertymää aina pukkaa jos ei ole hanskoja. Odotan tuota reissua todella kovin, Roméon ja Fridankin pitäisi päästä mukaan katamaraanille kannustusjoukoiksi (ja R samalla lâäkintäjoukkoihin). Kova järkkääminen tosin tämän tapahtuman kanssa tulee olemaan seuraavien kuukausien aikana, yhteensä kolmen kanawan (kuvassa oleva iso kanootti) kanssa ollaan lähdössä reissuun eli jo melojia tulee olemaan noin 70! Siihen vielä lisäksi lääkintähenkilöt, järjestäjät ja eri "VIP" - tyypit...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=445293468817399&set=a.443984358948310.119236.118089288204487&type=3&theater
Sunnuntaina oltiin koko poppoo Morne Rouge:ssa osallistumassa "Migan Chô Paradise" karnevaaliparaatiin.
Karnevaali on jo ensi viikolla, virallisesti siis maanantaista  (Lundi Gras) keskiviikkoon (Mercredi de cendres) mutta iloittelu on jo alkanut ja kaikenlaista karnevaaliparaatia, iltamaa -ja bilettä pukkaa. Jos Martiniquen karnevaalimeiniki kiinnostaa niin kannattaa vilaista facebookissa sivua Carnaval de Martinique  (paljon kuvia ja tietoa eri tapahtumista).

Fridan tarhassakin vietetään koko tämä viikko karnevaalia, ja joka päivälle on oma teemansa ja teeman mukainen pukeutuminen. Kuten oikeassa karnevaalissa, maanantaina lapset pukeutuivat yöpukuihin tai tytöt pojiksi ja toisin päin,  tänään tiistaina pukukoodi on musta/punainen ja huomenna mustavalkoinen. Koko viikon lapsille on myös erilaisia työpajoja (maalausta, karnevaalin hahmojen opettelua ja askartelua, tanssia jne.). Torstaina lapset saa valita asun ja aion pukea tytöstä perhosen (kiitos mummalle siivistä ja bodystä!) ja perjantaina Frida naamioituu muurahaiseksi. Huomenna kaikki isot lapset (2-3 vuotiaat) lähtevät toiseen lähellä olevaan päiväkotiin jossa iltapäivällä heille on järjestetty lasten karnevaali.

Tässä vielä lopuksi kuvia tuolta Morne Rougen paraatista, ja kuten näkyy on perhosasu jo otettu käyttöön...:)

1 kommentti:

  1. Ihana pikku perhonen :) "Isot" 2-3-vuotiaat, vai?!

    Hassua miten siellä on ihan samanlaiset tienviitat kuin Ranskassa (siis mannermaalla). Tai tietenkin on, mutta jotenkin hymyilytti!

    VastaaPoista