tiistai 4. kesäkuuta 2013

Chloën läksiäiset

Vietettiin Chloën läksiäisiä viime viikonloppuna la-su. Ne pidettiin C:n biologista puutarhaa pitävien italialais-palestiinalais-ranskalaisen pariskunnan luona "maalla" (täällä kun ei mun mittapuulla varsinaista maaseutua kyllä ole).

Maatilalle johtava tie on niin huonossa kunnossa, että sinne päästäkseen tarvitsee maasturin. Onneksi Tomasso tuli hakemaan meidät, sillä muuten oltaisiin saatu kävellä friidun kanssa melkoinen matka.

Syötiin ihan todella maukasta vegaani-illallinen ja istuttiin iltaa. Se ei tosin ollut ihan helppoa, sillä paikassa oli kaksi koiraa, joista toinen vielä pentu ja siis aika innokas. Tuli todettua, että Fridan koirakammo oli edelleen tallella. Tyttö huusi kun syötävä heti kun näki vilauksenkaan koirista ja vietti suurimman osan illasta meidän huoneessa. Lopulta uskaltautui sentään syömään meidän kanssa kun koirat laitettiin kiinni.


C:n ja M:n puutalo, joka on C:n vanhempien rakentama, oli musta ihan unelmatalo. Jos oltaisiin rikkaita, niin juuri tuollaisen talon ostaisin heti !


Näkymätkään eivät olleet hassummat...Puu on papaijapuu
Yöllä friidun mentyä nukkumaan (C ja T vahtivat) lähdettiin käymään 10 min kävelyn päässä olevalla Grand Macaboun rannalla, jolle  (äärimmäisen uhanalaiset) merinahkakilpikonnat kuulemma usein tulevat munimaan öisin. Liukasteltiin otsalamppujen valossa mutaista polkua rannalle, jossa olikin joku porukka telttailemassa ja juhlimassa.


Huomattiinkin heti ihmisten parveilevan taskulamppujen ja kameroiden kanssa rannalla. Siellä olikin sitten iso merinahkakilppari kaivamassa kuoppaa munilleen. Ihmisten käytös oli tosin käsittämätöntä ja siitä tultiinkin todella surullisiksi... Kilpparia osoiteltiin lampuilla ja otettiin surutta kuvia salamalla, vaikka munimishetki on niille ihan ilman häikäiseviä valoja ja ympärillä parveilevia ihmisiä todella stressaava tilanne.  Yritettiin saada ihmisiä ymmärtämään olemaan häiritsemättä konnaa ja perääntymään, ja hetkeksi tilanne rauhoittuikin (suunnilleen...). Koska ei haluttu jäädä lisähäiriöksi,  lähdettiin hetken päästä kävelemään rannalle. No siitäkös sitten ilo irtosi ja salamat sen kun räiskivät...Grrrr!
Kun tultiin takaisinpäin, oli kilpikonna saanut onneksi kuitenkin munittua ja oli palaamassa takaisin mereen. 

Kuvasta ei oikein näy, mutta pituutta tuolla kilpparilla oli varmaan 1,5 metriä. Oli kyllä pysäyttävä kokemus kaikenkaikkiaan.

Sunnuntai-aamulla Chloë veti meille "opastetun" kierroksen tiluksilla, jossa viljellään mm. corossolia, papaijaa, passionhedelmiä, salaattia, pitaijoita yms. Tilalta löytyy myös aaseja ja kanoja.
Passionhedelmä on liaanikasvi, joten sitä kasvatetaan tuollaisen kehikon päällä


.
Aasit olivat todella söpöisiä ja saivat maistaa Fridan tiputtamaa passionhedelmää. Tuntui maistuvan!
 Iltapäivällä vielä käytiin pulikoimassa rannalla lounaan jälkeen ja sieltä takaisin tultua tapahtui lähes ihmeeksi luokiteltava asia : Frida uskaltautui silittämään Café-koiraa ja lopulta pussaili ja halaili sitä. Olin lievästi ihmeissäni, pikkutyyppi kutsui jopa hauvaa "kultasekseen" ja juoksi sen perässä...

"Kultaseni!" 

Tällaisia viikonloppuja enemmän! :)

8 kommenttia:

 1. Oi ihanuus, kuinka upean näköistä!

  Todella harmillista että ihmiset käyttäytyivät noin itsekkäästi munivan kilpikonnan luona :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, joskus olisi hyvä käyttää järkeä...

   Poista
 2. hei Memmu.
  pitkästä aikaa tulin kurkkaamaan sun blogia,olen joskus laittanut jotain kommenttiakin tänne. Mun mies on just visiteeraamassa kotiseutujaan Vert-Pressä, oli aluksi tarkoitus lähteä koko perhe, mutta ehkä ensi vuonna. Minä jäin lasten kanssa kesälomailemaan Suomeen, jossa onneksi lämmintä täälläkin.
  Kiva kun pidät blogiasi ja kaikkea hyvää tulevaan!!
  Terveisin,kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ja oho, olet toka suomalainen mun lisäksi jolla tiedän olevan kytköksiä tänne! Ilmoittelethan jos olette tänne tulossa, olisi kiva nähdä! :) Hyvää kesää, sinne suomen suviin mekin ollaan suuntaamassa loppukesästä...

   Poista
  2. Näin tehdään! Ja jos Helsingissä olet, niin pistäydypä kahvilla. Tyttäremme ovat melko samanikäisiä .Laita sähköpostia kintsake@yahoo.com, mutta laita hyvissä ajoin, sillä tarkistan postini harvaksiltaan. t.kati

   Poista
 3. Hei! Sinulle on tunnustus blogissani :)
  http://chilindrineraenchile.blogspot.fi/2013/06/chilindrineraa-on-tunnustettu.html

  VastaaPoista
 4. Vau, että Frida yhtäkkiä oli sitten koiran bestis! :D Ihana!
  Ja voi että mullakin pisti vihaksi ne juntit, jotka häiritsi kilppari-raukan munintaa ... mitä ihmettä tuollaisesta saavat muka irti kukaan?! No onneksi toinen sai kuitenkin munituksi :)
  xx

  VastaaPoista