maanantai 24. kesäkuuta 2013

Musiikin juhla ja DIY-projekteja

Viime tostaina havahduin siihen, että totta tosiaan, Suomessahan on huomenna juhannus. Sitä alkaa näköjään olemaan jo niin integroitunut täkäläiseen elämänmenoon, että alkaa nuo kotimaan juhlat unohtumaan. Juhlimmepa perjantaina mekin, tosin Fête de la Musique:ta jussin sijaan. Fort-de-Francessa oli ilmainen konsertti ja päätähtenä lavalla roots-reggae bändi Third World (muistattehan, 96 degrees in the shade jne...). Väkeä oli kerääntynyt ihan kiitettävästi paikalle ja bändi soitti kyllä todella hyvän setin. 

Vauhdikas viikonloppu jatkui lauantain koko päivän kestäneellä debriefing-kokoontumissessiolla Prêcheurissa koskien Martinique-Guadeloupe melontareissua. Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon ja friidu hyöri iloisesti kaiken keskellä. Eilen sitten kokoustin töiden puolesta pari tuntia, jonka jälkeen kävin heittämässä Marien & Manu:n lentokentälle (lähtevät mokomat seikkailukomamme Ranskan Guianaan pariksi viikoksi) ja iltaa istuttiin vielä toisen kaveripariskunnan luona. 
Marien kuormalavoista tekemä tuoli.
Marie on muuten tehnyt kuormalavoista todella hienot tuolin ja sohvan. Piti ottaa tietenkin kuvat malliksi, mulla on ollut tässä pidemmän aikaa tarkoitus tehdä mm. sohvapöytä, hyllykkö ja tuoli/sohva lavoista, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi lähteä metsästämään itse lavoja... Noh, nyt helpotti sillä Mariella on noin viitisen ylimääräistä, jotka täytyy nyt vaan käydä hakemassa pois. Jippii! Jos muuten lavoista tuunailu kiinnostaa, kannattaa esim. Facebookissa käydä katsomassa sivustoa  "1001 pallets" jossa on satoja ideoita, mitä kaikkea niistä voikaan saada aikaiseksi! 

Toinen uusi DIY-fiksaationi on siemenkorut. Olen alkanut keräämään erilaisia trooppisia siemeniä, ja tarkoitus olisi alkaa pian tekemään niitä koruja (kohtahan sitä aikaa taas on...). Vielä täytyy kuitenkin löytää lisää siemeniä ja hankkia koruntekemismatskuja. Fridan tulevan koulun edessä kasvaa kolme "bois d'église" puuta, jotka tekevät noita punaisia siemeniä, aika näppärää. Saan lainata Marien poraa ja ideana olisi myös mennä yhdessä "siemenmetsälle" kunhan tuo palaa takaisin saarelle. Siemenistä ja koruista siis tulossa juttua varmaan vielä lisää tulevaisuudessa...

Kuvassa harmaat siemenet : caniques (Caesalpinia bonduc), punaiset : "graine église" (Adenanthera pavonina) ja musta-ruskeat : Oreille d'éléphant (Enterolobium cyclocarpum)

1 kommentti:

  1. Vau miten hienoja siemeniä; noiden kanssa askartelu on varmasti hauskaa! :)

    Myös täällä Sveitsissä, ranskankielisellä alueella, vietettiin Fête de Musique 21.6. - eikös se ole se 'kesän alku' monessa maassa? Hassua, kun pohjoisessa se on jo keskikesää :D

    VastaaPoista