torstai 11. heinäkuuta 2013

Katutaidetta ja patikointia kanaalilla

Viime viikonlopun ja kuluneen viikon tapahtumia taas yhteen syssyyn. Lauantaina oli kaupungissa  ilmainen katutaiteen festivaali, joka on osa Fort-de-Francen kuukauden kestävää vuosittaista kulttuurifestivaalia. 


Hienoja "jättimarionetteja", leijoja ja karnevaalibändien kulkue. Illan kohokohta oli flyboard -spektaakkeli.Tiistaina tästä yli pyyhälsi hurrikaanikauden ensimmäinen myrsky, "Chantal:iksi" nimetty. Tuuli aika lailla ja pieniä tuhoja myrsky sai aikaan, lähinnä kaatuneita puita, katkenneita sähkölinjoja ja muutamia kattotuhoja...Ei kuitenkaan mitään sen hurjempaa, vaikka pahempaan oltiin varauduttu. 

Kanaalin allkukohta ei luvannut hyvää, puita oli kaatunut myrskyssä polulle...
Marien Kongossa Punaisen Ristin sairaanhoitajana työskentelevä kaveri on täällä lomailemassa, ja päätettiin tehdä "Canal des Esclaves" vaellus metsässä eilen. Siis myrskyä seuranneena päivänä, ei välttämättä ihan paras ajankohta... Heh. Päätettiin kuitenkin yrittää, sen verran mahtavat maisemat aukeaa tuolta vuoren viertä kiertävältä kanaalilta.  Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on orjien 1700-luvulla metsään rakentama kastelukanava, joka toi vettä Saint.Pierren ja Carbet:n kaupunkeihin.

Melko monta reitille kaatunutta puuta saatiinkin ylitettyä, ennenkuin parinkymmenen minuutin jälkeen matka katkesi pituussuunnassa kanaalin päälle rojahtaneeseen isoon rungonrotjakkeeseen. Maisemat olivat tosiaan henkeäsalpaavat ja pikkasen vieressä aukeava monen sadan metrin pudotus tuppasi välistä vähän jänskättämään...


Harmitti kyllä aikalailla että ei saatu tehtyä koko vaellusta, joten täytyy ottaa uusiksi kunhan ovat saaneet raivattua puut pois tieltä ! :) 

Canal des Esclaves : Carbet:n kylässä käänny ennen kirkkoa D62 tielle, jatka noin 2 km suoraan "Quartier Bout-Bois"ia kohden. Kyltti tiellä osoittaa perille. 

1 kommentti:

  1. Hitsilainen sulla on aina kivoja aktiviteetteja! pitaisi kerata joku lista tekemisista kun taas tullaan :)

    VastaaPoista