perjantai 19. heinäkuuta 2013

Synttärihumua töiden lomassa

 On ollut vähän kaikenlaista tässä, mm. työkeikkaa miniatyyriveneiden myyjänä nyt viikon verran ja vielä ensi torstaihin saakkaa kauppakeskuksessa, työhaastattelua, koulutarvikkeiden ostoa ja Fridan kolmevuotis-synttärit. Näistä nyt joku sekava yleispäivitys nyt sitten...

Viime sunnuntaina juhlittiin Fridan kolmevee-synttäreitä kotosalla grillailun merkeissä. Vieraat olivat karibian malliin runsaasti myöhässä, joten suunnittelemamme iltapäivä -snack vaihtuikin kahdentoista hengen illaliseksi (onneksi oli perunoita ja bataatteja jääkaapissa!). Sankari oli erittäin innoissaan ja vauhtia riitti koko illan. Vieraatkin viihtyivät noin viidestä yhteentoista saakka; täällä kun kerran juhlitaan niin sitten juhlitaan kunnolla!Tanssittiin, pelattiin dominoa, jutskattiin ja ennenkaikkea syötiin....
Maanantaina oli hiukan väsynyt ensimmäinen työpäivä, mutta kahvin voimalla siitäkin selvittiin...Olen siis kuluneen viikon kaupannut kauppakeskuksessa tuttavani Laure:n käsitöitä, eli miniatyyri yole- ja gommier-veneitä. Erittäin iloinen, että keikka toteutui ja saan hiukan kartutettua lomakassaa!Mulle on pitänyt seuraa Laure:n teini-ikäinen poika, joka siis hengailee kanssani kojulla koko päivän lähinnä pelaten kännykkäpelejä... Oon myös saanut näpertää käsitöitä itsekin, mm. ommellut miniveneiden purjeita kiinni mastoon ja tehtaillut sekä liimaillut noiden minirommipullojen paitojen helmoja yms...Vielä viisi päivää tuolla ja ensi perjantaina onkin sitten jo lento Suomeen !!

Eilen mulla oli ensimmäinen työhaastattelu, tosin en elättele suuria toiveita paikan saamisesta...Kyseessä kun oli vammaisten henkilöiden (niin kehitys- kuin liikunta yms) työneuvojan paikka isossa paikallisessa organisaatiossa. Paikkaan valitulla tulee olemaan 200 henkilön neuvonta vastuullaan ja työnkuvaan kuuluu myös yritysten kanssa neuvotteleminen. Todella mielenkiintoinen homma siis, mutta luulen ettei mun työkokemus - ja kompetenssi ihan riitä. Ranskassa kun on laki, joka velvoittaa kaikki yli 20 henkeä työllistävät yritykset (ja julkisen sektorin organisaatiot) palkkaamaan vähintään 6 prossaa vammaisiksi luokiteltavia työntekijöitä. Muuten joutuu maksamaan eräänlaista "sakkoa" vammaisten integraatiota edistävälle Agecif- yhdistykselle.

Nyt siis viimeinen pinnistys ennen Suomi-lomaa, iii-haa-naaa!

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa koto Suomeen!
    Toivottavasti ilmat suosii, eikä sada kaiken aikaa.

    Hyvää lomaa!

    VastaaPoista
  2. Aika jännä laki, en tuollaisesta tiennytkään. Mutta luin juuri hiljattain työpaikkailmoitusta, jossa oli suoraan sanottu että suosivat valinnassa vaatimukset täyttäviä vammaisia. Kyseessä oli korkeakoulutetuille tarkoitettu paikka, joten ilmeisesti tarkoittivat liikuntarajoitteisia ja vastaavia. Ihmettelin vähän, mutta tässähän se selittyy. Yleensähän noissa on, että "xx rohkaisee hakijoiksi kaikenlaisia ihmisiä sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta jne riippumatta", mutta noillahan lähinnä yritetään pönkittää työnantajan mainetta eettisenä työnantajana. ;)

    VastaaPoista