tiistai 28. tammikuuta 2014

Kirjekaveri ja karnevaalitunnelmia

Ilmeisesti en saa aikaiseksi kirjoittaa kuin noin kerran kuukaudessa tänne! Noh, näillä mennään.... Tulkoon tästä nyt sellainen hyvin tiivistetty katsaus viimeaikojen tapahtumiin. Mitään kovin mullistavaa tosin ei ole tapahtunutkaan mun elämässä!

Töissä on tultu käytyä, edelleen siellä kielikoulussa. Aikaa tuhlaantuu vieläkin huomattavan kauan tuntien valmisteluun, mutta olen jotenkin vaan hyväksynyt, että niin se nyt vain on. Oppilaat kun ovat kaikki eri tasoisia ja yksityistuntien kanssa nyt vaan on enemmän duunia kun ryhmätuntien. En esimerkiksi käytä mitään oppikirjaa, vaan räätälöin harjoitukset ja etsin tekstit/artikkelit aina jokaiselle erikseen. Yksi haastavimmista ja samalla sympaattisimmista oppilaista on eräs 57-vuotias maanviljelijänainen, joka aloitti viimeviikolla opiskelun täysin alkeista  -ei siis osaa sanaakaan englantia. On yllättävän vaikeaa avata kieltä ja pitää tunnit sopivan haastavina (muttei kuitenkaan liikaa!) aloittelijalle.

Netistä muuten löytyy kaikenlaisia sivustoja enkun opettelemiseen/kertaamiseen, voisinkin laittaa jonkun vinkkivinkki postauksen tännekin.

Mun auto meni ja hajosi. Tai ehkä sen saisi vielä korjattua, mutta maksaa paljon. En ollut tajunnut sitten hetkeen katsoa vesisäiliön tilannetta ja moottori otti ja keitti. Mutta kun siinä ei palanut valoa! Nyt sitten sumplitaan yhdellä autolla ja etsitään toista autoa, ton sitikan korjaamiseen kun on uponnut jo sellainen summa, että ei enää.

Frida sai viimevikolla yllätyspostia Suomesta uudelta 4-vuotiaalta kirjekaverilta, jonka kanssa leikki viime kesänä. Oli erittäin innoissaan ja nyt pitäisikin lähettää vastausta takaisin.


Viime sunnuntaina oli karnevaalin lähtölaukaus Fort-de-Francessa jota oltiin katsomassa parin kaverin kanssa. Tänä vuonna karnevaali on 2-5 maaliskuuta. Paljon oli porukkaa jo nytkin kaduilla joten hyvältä vaikuuttaa!

Ennen varsinaista karnevaalia n. puolitoista kuukautta ennen saaren isoissa kaupungeissa järjestetään eri paraateja, teemailtoja ja karnevaalikuningatar - kilpailuja. Paraati jota me oltiin katsomassa kulkee nimellä "Matnik Caribbean Carnival" ja siihen osallistui ryhmiä mm. Guadeloupelta,  Dominicalta ja Haitista.


2 kommenttia:

  1. Ihan mielettömiä noi karnevaalitunnelmat, mitähän se sitten on oikean karnevaalin aikaan. Piti tulla ihan kiittämään sinua, kun vinkkasit kerran Hesarin bataattilinssipadasta. Se on aivan huippua, on tehty jo kaksi kertaa pienen ajan sisällä ja lautasenkin meinasin lopuksi nuolla :). Siitä tuli heti ekakerralla meidän perheen suosikki, joten kiitos! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, kiva että tuo huippuresepti on vakuuttanut muitakin ihmisiä! Eikös olekin vaan älyttömän helppo ja hyvä ruoka :) Ja juuh, tuo oli vasta alkusoittoa, sitten kun on itse karnevaali päällä on väkeä kadut mustanaan ja tunnelma melko riehakas. Rentoa viikonloppua!

      Poista