keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Lakko nro 152


Päivän uutinen: bensa-asemat menevät lakkoon määrittelemättömäksi ajaksi huomisillasta alkaen Martiniquella, Guadeloupella ja Ranskan Guianassa. Tämä on jo toinen kerta lyhyen ajan sisällä, viimeisin samanlainen tempaus oli joulun aikoihin ja kesti nelisen päivää.

Syynä on uusi laki (Décret Lurrel) , joka tähtää bensiiniyhtiöiden myynnistä saaman voittoprosentin rajoittamiseen DOM:eissa. Ideana olisi rajoittaa marginaali 9% sen nyt ollessa paljonkin korkeampi ja näin samalla laskea kuluttajien maksamaa hinta per litra. Laki tosin tuli jo voimaan 1 tammikuuta, mutta sen täyttöönpanoa piti helpottaa erilaisten tukitoimien kautta. Bensayhtiöt protestoivat nyt siis siksi, ettei mitään konkrettisia toimia ole vielä ilmoitettu ja bensisten omistajat lakkoilevat  syystä  että pelkäävät yhtiöiden korvaavan asemat automaattisilla pumpuilla. Ja että asemilta poistuvat bensapojat (kyllä, täällä on edelleen bensapoikia jotka tankkaavat autosi ja rahastavat!).

Tästä kaikesta seurauksena eilen oli järkyttävät ruuhkat ainakin Fort-de-Francessa. Yritin päästä opettamaan yhtä tuntia ja jonotin valehtelematta tunnin 200 m matkalla, ennenkuin totesin yrityksen täysin mahdottomaksi. Allaolevasta videosta saa ideaa, millainen tilanne oli bensa-asemilla... Meillä on onneksi viime lakosta v*ttuuntuneena jerrycanit täynnä bensaa, joten ei jouduta polttamaan käämejä tonne jonoon... Oh yeahh!

Että saas nyt nähdä kauan tämä lakko kestää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti