torstai 4. marraskuuta 2010

Kapulasta kiinni

Tästä piti tulla taas yksi töissä-on-niiiin-vaikiaa ja vauvaakin ahdistaa seimessä valituspostaus, mutta onneksi Airelle säästi teidät tältä heittämällä minua meemillä:

Eli saattekin sen sijaan lapsuusmuisteloita, ihanaa!


1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen ”Mikä sinusta tulee isona"?
Musta piti vauvakirjan mukaan tulla arkeologi :). Syynä tietty Indiana Jonesit. Eikä sitten ihan hirveän vikaan mennyt, koska olen lukenut antropologian maisteriksi (no okei, paperilla etnologi mutta kurssiakaan en oo ainetta lukenut, kiitos vaan yliopistouudistus). 

2. Mistä sarjakuvista pidit eniten?
Iskä luki mulle alle kouluikäsenä Tinttejä iltasaduksi. Eli ne ja meille tilattu Akkari on tullut tutuksi jo ihan pienestä pitäen...Luin paljonkin sarjiksia, alotin Asterixilla ja näillä edellisillä, myös Anu&Antti- nimistä sarjista haalisin divarista. Myöhemmin teininä sitten kaikkea Moebiuksesta Elfquestiin ja Sandmaniin.

3. Lempileikkejäsi

Näitä riittäis! Erilaiset barbi-ja mielikuvitusleikit jotka kulkivat nimellä "Itse joku"-leikki. Leikittiin esim.oravia.Yksi ihan paras leikki oli se,  jossa meidän iskä oli susi (mahtavaa eläytymiskykyä osoittaen, että special thanks sinne), jota sitten juostiin karkuun eri suojapesille.. Majojen rakentaminen, omenoiden heittely ohiajavien autojen renkaiden alle, kirkonrotta, twist, hyppis, 10 tikkua laudalla, heppaleikit jnejne...Tulee ihan nostalginen olo tässä. Nykyään tuntuu että monilla lapsilla ainoa "leikki" on tietsikalla pelaaminen eikä enää ole sellaisia kadunvarsien/naapuruston lasten muodostamia leikkiporukoita. Vai onko tämä vaan kuvitelma ja tarkoittaa sitä että olen kovaa vauhtia mummoutumassa?

4. Parhaat synttärisi ja miksi?
Meillä oli aina huippuja synttäreitä, kiitos lastenmielisten vanhempieni. ;) Erilaista ohjelmaa oli aina järkätty ja usein vietettiin naamiaisia. Mieleen on erityisesti jäänyt aarteenetsintäteemalla järkätty juhla jossa kirmattin pitkin pihaa ja metsää eri rasteilla (olikohan 10vee bileet?).

Halloween? Meitsi keskellä irvistävä kakara. Mies vasemmalla ei ole Ozzy vaan miun issee ;)


5. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
Matkustaa vielä enemmän ja elää villiä seikkailijattaren elämää...Mutta vielhän sitä kerkiää!


6. Ensimmäinen lempiurheilulajisi
En ollut kovinkaan liikunnallinen lapsukainen, inhosin koulun liikkatunteja. Luistelu oli ehkäpä lempparilaji, hiihtoa vihasin. Niin ja ratsastus ja heppojen palvonta oli kanssa rakas harrastus.


7. Ensimmäinen musiikki-idolisi
Tsihii, ysikytluku oli musiikillisesti aika karmiva vuosikymmen...Ensimmäinen fanituksen kohde oli (kröh,kröh) Kaija Koo. Sitten tulivat "iki-ihana" Bon Jovi (eikä Take That - meidän luokan tytöt jakautui näihin kahteen leiriin), Taikapeili ja Movetron. Sittemmin musiikkimakuni on hioutunut.


8. Paras joulu- tai muu lahjasi
Oma mankka ja kannettava CD-soitin taitaa pitää kärkisijaa...Barbit tietty oli kanssa kova juttu. Muuten muistiaukko tässä kohtaa.


Haastan ainakin Nyyn ja Eltsun muistelemaan menneitä

1 kommentti:

  1. sulla oli ihanat vanhemmat! lupaa hyvää omalle lapsellesi. jaksamista!

    VastaaPoista