maanantai 29. marraskuuta 2010

Chanté Nwel

Joulua pukkaa tänne lämpöönkin, vaikka itsellä on joulufiilis hakusessa - kuten tuntuu olevan kaikkien muidenkin vuosittaisten juhlien kohdalla -jotenkin ilman vuodenaikoja ne tuntuvat menettävän merkityksensä.  Olen kuitenkin pikkuhiljaa alkanut pitämään karibialaisesta joulumeinigistä, joka on oikeastaan täysi vastakohta suomalaiselle...Mutta syvempää analyysia luvassa lähempänä joulua.

Viime perjantaina oltiin Chanté Nwél eli joululaulu-iltamassa joka oli samalla myös paikallisten Couchsurffaajien tapaaminen. Kyseiset häppeningit on perinteisesti ilmaisia, mutta toimivat piknikperiaatteella. Illan aikana bändi soittaa ja vieraat laulavat "karaokena" mukana. Välillä käydään tankkaamassa ruokaa ja juomaa. Rommi on tietty juomana kunniassaan, ja avaa kummasti äänijänteitä...Täkäläiset joululaulut eivät olekaan mitään mollivoittoisia ja hartaita veisuja, vaan rytmikkäitä ja tanssittavia kipaleita, jotka noudattaa afrikkalaisperäistä esilaulaja- kuoro(vastaaja) rakennetta.Chanté Nwel:it ovat tosi suosittuja, ja niitä järkätään niin suvun kesken kuin järjestöjen tai koulujen piirissä.  Allaolevasta videosta saa ideaa  minkätyyppisestä musiikista on kyse.  Kivaa oli ja tavattiin uusia tyyppejä, ja meillä onkin nyt yötä  yksi sveitsiläinen surffaaja johon tuolla tutustuttiin.

2 kommenttia:

  1. Heh :D Ei ihan sama homma kuin täkäläiset kauneimmat joululaulut harmaiden panttereiden kera :D :D

    VastaaPoista
  2. Hih, ei juu ihan. Varsin liikkis oli kyllä tuo sun raportti tilaisuudesta, kuvaa hyvin kuinka tärkeä juhla joulu suomalaiselle on...

    VastaaPoista