sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Ensimmäinen joulu


Joulu sitten oli ja meni. Podin flunssaa juuri ennen juhlaa ja töissä on ollut melkosta säätöä, sillä alotellaan juuri järjestön kolmatta työpajaa. Eli joulun alla tehtiin työhaastatteluja, kirjoteltiin sopimuksia ja startattiin pajaa. Eli eipä sitten ollut oikeastaan aikaa uhrattavaksi leipomiseen ja muuhun kivaan joulupuuhasteluun, joten jäi nyt piparit ja puurot laittamatta. Mutta ehkäpä ensi vuonna! Väänsin kuitenkin perunasalaatin, fetasalaatin ja punasipulifetapiirakkaa juhliin. Lisäksi  menuusta löytyi perinteiset kinkut, ignamit, pasteijat sunmuut. Vieraitakin kävi loppujenlopuksi vähemänkuin ajateltiin, joten ruokaa myös jäi melkosesti yli ja sitä sitten jaettiinkin kaikille kotiin viemisiksi.

Iso kiitos Suomeen kaikille pukin pikku apulaisille, aivan ihania lahjoja ja varsinkin Fridan jouluasu oli hauska yllätys! Neiti jaksoi juhlia noin ilta yhdeksään jonka jälkeen meni unille, vaikkakin aika heikoiksi jäi unet kaiken laulannan ja musiikin takia. Mutta joulupäivänä otettiin sitten univelat takasin nukkumalla puoleen 11 saakka :)
Kivat bileet oli, vaikka hieman ikävä suomalaista joulua olikin, tottakai. Täällä jouluna rommia kuluu, lauletaan perinteisiä kreolinkielisiä joululauluja ja pelataan dominoa. Varsinaista jouluateriaa ei istuta syömään,vaan ruoka on pöydässä koko illan, josta sitä jokainen käy ottamassa kun haluaa. Lahjat jaetaan vasta keskiyöllä, jolloin myös ammutaan ilotulituksia. Ennenvanhaan kuulemma keskiyöllä mentiin jumalanpalvelukseen, lapsetkin mukana. Aamukahteen saakka jaksoi suku heilua ja siippakin vaikka joutui raukka töihin kuudeksi aamulla..Joulupäivä menikin sitten nukkuessa.

Nauttikaahan juhlapyhistä, niin teen minäkin!

2 kommenttia:

  1. Eksoottinen joulu! Ja myöhästyneet hyvänjoulun toivotukset minulta!

    VastaaPoista
  2. liian myöhäistä toivottaa hyvää joulua, mutta hyvää uutta vuotta Suomen lumikinosten keskeltä!

    VastaaPoista