keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Made in France

En  juurikaan kuuntele ranskalaista musiikkituotantoa, chanson française,  syystä että maan tuotanto ei usein yksinkertaisesti sykähdytä tai jaksa kiinnostaa. Haluaisin kuitenkin kunnostautua tällä saralla joten jos rakkailla lukijoilla on ehdottaa joitain kuuntelemisen arvoisia artisteja, mielellään otan vinkkejä vastaan.  Dalidaa tai Johnny Hallydayta on turha tosin ehdottaa, joku raja sentään.  Edith Piafin sentään tunnen.
Muutama mielestäni mielenkiintoinen musisoija tästäkin maasta on  kuitenkin löytynyt...  Antillien musiikki onkin sitten erikseen.

Esimerkiksi ranskalainen, mutta espanjalaiset juuret omaava Olivia Ruiz on ollut iloinen yllätys. Viilmeisin lätty ei tosin sykäyttänyt juurikaan, mutta debyytti oli loistava.

 

Uusi tuttavuus on ZAZ, jonka sielukasta ääntä  on verrattu jopa Piafiin.


Sitten on titetenkin vanha irstailija Serge Gainsbourg ja tyttärensä Charlotte, joka osaa myöskin musisoida.
Renaud taas on klassikko,  ihanasti 60-lukulainen boheemi joka jaksaa äristä...
Tryo puolestaan soittelee letkeää akustista reggaeta. Vanessa Paradiskin ja Raphaël ovat ihan mukiinmenevä.

Grand Corps Malade ja Abd Al Malik ovat "slam"ista ammentavia ja yhteiskuntakriittisiä artisteja - loistavia lyriikoita, tykkään todella paljon.
 

3 kommenttia:

 1. Heh, noista videollisista kukaan ei kuulu mun suosikkeihin. Tosin mä ylipäätään kuuntelen tosi vähän musiikkia ja siis vielä vähemmän ranskalaista.

  Kivoja on kuitenkin esim. lyriikoiltaan usein mainio ja vähän vasemmistokantaaottava Les Fatals Picards. Esim. Euroviisuissakin kuultu Amour à la française tai Au mariage de Kevin et ma soeur.

  Jos pidät Tryosta, niin esim. Karavan Orchestra tai Massilia Sound System saattaisivat miellyttää. Jälkimmäisen konserteissa on uskomaton meininki, hurjan yhden keikan kokemuksella sanottakoon.


  Mutta Serge <3 ja humalainen Poinçonneur des Lilas aamuneljältä karaokena....

  VastaaPoista
 2. Entäs Camélia Jordana? On ihan nuori tyttö ja jonkun laulukisan kävijä, mutta jotenkin älyttömän captivante!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä tytsyt! Camelia Jordana osa tosiaankin laulaa, eri hyvä. Massilia SS:n oon tutustunut yhen levyn verran joskus noin 10vee sitten ja sillon ei oikee iskenyt, mutta tartteisi varmaan antaa uusi mahdollisuus! :) Ja Sergessä on kyllä sitä jotakin...hii

  VastaaPoista