maanantai 4. kesäkuuta 2012

Jugurttikakku (gâteau au yaourt)

Olen hurahtanut jugurttikakkuihin. Kyseinen kaakku on superhelppo ja nopea tehdä, eikä sitä voi kovin helposti kämmätä. Eli täydellinen resepti kaltaiselleni sunnuntaileipurille. Kertoo varmaan jotain, että gâteau au yaourt on vissiin usein ranskalaislasten ensimmäinen leivontaresepti...

Jugurttikakku (4 hengelle)

 - 1/2 paketti leivinjauhetta (eli 5 grammaa)
- 1 jugurttipurkki (tyyliin danone, 125g)
- 1 1/2 purkkia sokeria
- 1/2 purkkia öljyä
- 3 purkkia jauhoja
- 2 munaa
- sitruunankuorta (tai kookoshiutaleita, suklaata, banaania...)


Tässä reseptissä siis käytetään mittana jugurttipurkkia. Eli tyhjää ensin jugurtti astiaan, sekoita joukkoon leivinjauhe. Pese purkki ja mittaa sillä sekaan öljy, sitten sokerit,  jauhot, munat ja mausteet. Kakkua voi helposti varioida lisäämällä taikinaan esim. murskatun banaanin, kookosjauhetta, kaakaojauhetta jne.
Levitä taikina pienehköön voideltuun kakkuvuokaan.

Paista uunissa 180 °C noin puoli tuntia (varo kuivahtamista).





1 kommentti:

  1. Kuulostaa nopealta ja helpolta :)
    Mä harvoin leivon kakkuja tai pullia, mutta piiraita sillontällöin. Ja mies leipoo mahtavia korvapuusteja !

    VastaaPoista