sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pitkä viikonloppu

Hyvää myöhäistä pyhänmiestenpäivää vaan! Me ollaan saatu viettää sen merkeissä pidennettyä viikonloppua, tosrstaina kun oli Toussaint ja se on pyhä niin eihän ranskalaiset todellakaan perjantaiksi sitten mene töihin, vaan on fait le pont. Ranskassahan muistellaan pyhimyksiä kaikkien pyhien päivänä (1 marraskuuta) ja kuolleita omaisia sitä seuraavana päivänä, kaikkien uskovien vainajien muistopäivänä (Commémoration de fidèles défunts). Käytännössä nämä kaksi päivää usein sekoitetaan ainakin Martiniquella ja haudoille voidaan viedä kynttilöitä jompana kumpana tai molempina päivänä. Suomalainen pyhäinpäivä on sekoitus näistä kahdesta päivästä ja jäänyt juhlapäiväksi luterilaiseen kirkkokalenteriin.

Me ollaan oltu rantsulla, siivottu; riidelty ja edistetty putkiremonttia. Eilen koko päivän meillä uurasti putkimies ja tyttöystävänsä (!, jep, oli tullut hengailemaan) ja saivat tehtyä keittiöön liitoksen tiskikoneelle. Aika luksusta että ei enää tartte tiskata käsin meidän superpienessä keittonurkkauksessa ja tiskikoneen päällystä voi käyttää myös lisäpöytänä...

Ollaan myös tuhlattu harvinaista kolmenkeskeistä aikaa riitelemällä (tai lähinnä mykkäkoulua pitämällä), miten tyhmää. Ja aina ihan hölmöistä syistä lähtee riidat, kun molemmat väsyneitä ja kun kerrankin olisi aikaa olla perheen kesken niin varmaankin liiat odotukset kostautuu sitten kärhämöinillä...Riita on kuitenkin jo sovittu ja nyt illalla mennään yhdessä jätskille keskustaan.

Tässä pari kuvaa perjantain rantsureissulta, paikka Anse Mabouya Sainte-Lucen kaupungissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti