sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kouluttautumassa

Viime viikolla alkoi meidän urheiluohjaajakoulutus (Certificat de qualification professionel d'animateur de loisir sportif) jossa hurahtikin sitten koko viikko.  Teen koulutuksen töitten ohella etenkin koska meidän yhdistys järjestää usein aktiviteetteja koululaisille ja minäkin osallistun niiden ohjaamiseen (Jeux Banaré).

  Ranskassa nykyään kaikkien urheiluseuroissa,  - yhdistyksissä  ja yksityisen puolen yrityksissä ohjaajina toimivien täytyisi olla koulutettuja eli virallisesti sertifikotuja. Koulutus ei ole kovin pitkä, se koostuu kolmesta viikon pituisesta teoriajaksosta ja kolmesta käytännön harjoittelujaksosta. Tämän koulutuksen käyneenä voi Ranskassa työskennellä vain osa-aikaisesti, jos haluaa koko-aikaiseksi urheiluohjaajaksi on nimikkeenä éducateur sportif ja vaadittava koulutus kulkee nimellä BPJEPS ( myös DEJEPS, DESJEPS). Ja joo, en ala avaamaan tässä noita lyhenteitä :D

Koulutus oli mielenkiintoinen ja varsinkin meidän ryhmä ja ryhmähenki oli loistava! Yritän vimmatusti painaa mieleeni eri lihasryhmien nimiä ranskaksi ja muita urheiluun liittyviä termejä, jotka ei varsinaisesti oo ennaltaan tuttuja. Opittiin myös miten ohjata eri ryhmiä lapsista ja senioreista diabeetikkoihin.

Perjantaina innostuttiin ruokatauolla jammailemaan, ryhmästä kun löytyy mm. brasialainen Jeff joka toimii capoieraohjaajana. Kyllä on notkeita tyyppejä nuo capoeiraharrastajat! Kiinnoistaisi alkaa sitä harrastamaan, mutta Roméon työajat kun vaihtelevat viikosta toiseen niin luultavasti ei ainakaan nyt onnistu. Mutta kokeilemaan aion ainakin mennä. Ens viikolla taas palaan normitöihin ja marraskuun puolivälissä aloitan ekan harjoittelujakson yhdessä judoyhdistyksessä. Jänskää!
Koulutuspaikan kallioilla asustelee iguaaneja!

The ryhmä :)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kyllä mahtihauskalta, ja aivan loistavaa kun pääsee yhdistämään hyödyn ja huvin :)

    VastaaPoista