torstai 21. helmikuuta 2013

Pian Suomessa!

Terveisiä sairaslomalta! Tartutin itseeni jostakin sitkeän flunssapöpön joka vei äänen ja sai aikaan sitkeän yskän. Saan nyt sairaslomailla lähes viikon verran.

En täällä vielä ole hehkuttanutkaan, että lähden puolentoista viikon kuluttua viikon työmatkalle Kokkolaan kahden EVS -  (European voluntary service) vapaaehtoisen kanssa tutustumaan poikien tulevaan työpaikkaan.  Ohjelman rahoista tosiaan maksetaan tällainen APV - visiitti (Advanced planning visit) mutta vain vapaaehtoisille, jotka ovat ns.  muita huonommassa asemassa olevia nuoria. Eli kyseessä nuoret, joilla on esim. erilaisia sosiaalisia ongelmia, oppimisvaikeuksia, addiktioita, mielenterveys - tai terveysongelmia jne. Ennakkovisiitin aikana tarkoitus on, että tuleva vapaaehtoinen näkee konkreettisesti, millaisessa ympäristössä ja kulttuurista tulee toimimaan ja hänelle myös selostetaan työtehtävät,  työpaikan säännöt ja toimintatapa.

Oon kyllä ihan superinnoissani tästä reissusta, sillä nämä ovat meidän yhdistyksen ensimmäiset vapaaehtoiset, jotka lähetetään, ja koska samalla tuun näkemään pikaisesti perhettäni. Tämän lisäksi tulen tapaamaan vielä toista mahdollista kumppanitahoa, jonka kanssa ollaan suunnittelemassa nuorisovaihto-projektia. Ainoa mikä tietenkin aikalailla kirpaisee, on Fridan jättäminen kotiin.

Sisko tuo mulle ja pojille talvivaatteet hotelliin Vantaalle, jossa nukutaan yksi yö, sillä lento on perillä Suomessa vasta klo 23. Siitä sitten seuraavana aamuna matkataan junalla Kokkolaan. Kokkolasta sitten tullaan vielä takaisin eteläänpäin ja ollaan Lohjalla kaksi yötä ennen lentoa takaisin Martiniquelle.

Veikkaan, että kylmyys ja ilman kuivuus iskee aika lujaa taas täältä +30°C  tropiikista tullessa...Pojille varsinkin! He tulevat myös näkemään lunta ensimmäisen kerran. :)

Täytyy jättää matkalaukkuun aika runsaasti tilaa, sillä tulen suorittamaan pyhiinvaelluksen marketin karkki -, leipä- ja lehtihyllyille...Niin ja mummalla on "pari juttua" Fridalle mukaan myöskin ;)

http://rememberingletters.files.wordpress.com/2013/01/finland-snow-people.jpg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti