keskiviikko 26. elokuuta 2009

Kyläilyä

Eilen kyläiltiin tosiaan "maalla", joka tarkottaa täällä ehkä hieman eri asiaa kuin Suomessa. Täällä kun ei ole vilja - vaan sokeriruoko - ja banaanipeltoja...Eikä niitä alavia maitakaan kauheesti löydy vaan lähinnä trooppista metsää ja paljon vuoria.
Täällä maaseudullakaan ei tartte olla yksinäinen - Martiniquen väestöntiheys oli 379 as/km2 vuonna 2006. Suomessa vastaava luku on 17,5 as/km2 (tältä vuodelta).  
Tällasia maisemia siis löytyy Martiniquen maaseudulta:
Löytyi myös hyvin luonnontilainen ajopeli. Näitä hylättyjä autoja näkyy tosi usein tienpientareilla - ilmeisesti siksi että auton vieminen romuttamolle maksaa maltaita. Halvemmaksi tulee siis poista kilvet ja jättää se jonkun mun ongelmaksi esim.bussipysäkille.

Saatiin kotiinviemiseksi taas hillitön setti hedelmiä. Mr Julot ja Dede kun asustavat kahdestaan talossaan eivätkä millään pysty syömään kaikkia hedelmiä mitä siellä kasvaa..Eikä kyllä mekään sitä settiä mitä laittoivat meille mukaan - varmaan kymmenen kiloa banskuja, ehkä viis kiloa karambolia, viis leipäpuun hedelmää, monta avokadoa ja säkki mangoja! Osasta tehään mehua ja hilloa ja loput täytyy vaan koittaa keretä syödä ennenkun mätänevät.Kuvassa passionhedelmä. 


Kokkailtiin anoppiehdokkaan kanssa mm. aivan törkeen hyviä paistettuja banaaneja ja kasvisaccroja leipäpuun hedelmästä.  Täällä harrastetaan aika paljon uppopaistamista rasvassa..Ei ehkä niin terveellistä mutta on se hyvää!
Posted by Picasa

1 kommentti:

  1. ihania kuvia jee....!!!!tuli vesi kielelle täällä suomessakin!!!
    täällä ei ihan banaanit ole kypsiä, mutta omenia tuntuu tulevan riittoisasti:) terkkuja anopille.

    VastaaPoista