tiistai 18. elokuuta 2009

Lakkoa ja houstailua

Meilla oli taas pari yota yks ranskalainen couchsurffaaja kylailemassa. Tama Yann olikin vahan erikoislaatuisempi heppu, meinaan niin hippi kuin hippi voi olla. :D Saatiin kuulla vesimiehen ajan tulemisesta ja Rainbow Gatheringeista yms. Oli ollut Norjassa saamelaisten oikeuksia puolustamassa tommosella leirilla (ite saamelaiset ei kuulemma olleet kauheen innostuneita tuestaan, jotenkin kuullostaa tutulta..). Oli kuitenkin hyvin mielenkiintoinen tuttavuus ja saatiin kuulla bretonin kieliisia lauluja yms.

Taalla on taas vaihteeksi lakko paalla, talla kertaa bensa-asemat eika kukaan tieda millon aukeavat. Barrikadeja ovat pykanneet roskapontoista ja lavoista asemien eteen. Onneksi kuultiin ajoissa huhuja etta menevat kiinni ja ehdittiin saada tankki tayteen.

Suununtaina oltiin Romskun siskon perheen ja veljen kanssa "Fonds Blancs"illa. Fonds Blancs viittaa Françoisin kylan edustalla sijaitseviin pieniin paratiisimaisiin saariin joilla vesi on turkoosia ja hiekka valkoista. Mentiin sinne isolla turistiveneella. Ensin pysahdyttiin "Josephinen ammeella" eli keskella ulappaa sijaistevalla alueella jossa vesi turkoosia ja ulottuu ainoastaan vyotaroon asti. Siella sitten pulikoitiin ja juotiin rommipaukut. Taalta jatkettiin pienelle saarelle jossa vietettiin loppupaiva syoden ja juoden buffetista. Oli aika loistavaa. Niin ja tanssittiin tietty ja kaiken kukkuraksi osallistuin Miss. Pareo (!) kierrokseen neljan muun tyton kanssa. Luulin etta vaan kiepahdetaan pareot (eli sellaset rantahuivit) paalla lavalla, mutta ei, vaan meidan piti myos antaa pieni tanssiesitys. Lajina tietty afro. Onneks oon tanssinut vahan afroa, mutta nolotti kylla silti aika paljon ja repeilin siina kun koitin jotain sheikkailla. Oli muilla tytoilla vahan paremmin hallussa liikkeet. :D Pistan kuvaraporttia tulemaan myohemmin Picasaan. Siella on muuten lisaa kuvia esim. E-Afrikasta.

Toita en oo vielakaan loytanyt, mutta oon lahetellyt hakemuksia englannin opettajaksi lapsille jotka tarvii ekstra-apua. Eli siis vahan niinkun yksityisopettajan hommaa koulun lisaksi, kulkee taalla nimella "soutien scolaire". Taalla on firmoja jotka palkkaa ja valittaa yksityisopettajia ja niihin oon lahetelly hakemuksia. Aion kanssa laittaa pariin lehteen ilmoituksen.. Etta jos tasta vaikka jotain kehittyisi. Toinen pieni mahis on etta paasen turistioppaaksi risteilyaluksien matkustajille jotka pakataan paivaksi busseihin kiertamaan saarta. Syyskuun alussa pitaisi olla koulutus ja valinna. Ihanaa, jenkkeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti