maanantai 3. elokuuta 2009

Les yoles, les yoles..

Jälleen uutta viikkoa aloitellaan..Roméo oli vk-lopun vapaalla joten siivoiltiin ja lekoteltiin rantsulla. OOn ehkä ruskeampi kuin ikinä, vaikkei se suomalaisena olekaan kauheen paljon. :)Kyläiltiin ja syötiin kanssa "anoppilassa". Sain vihdoin sossusta sen lapun, jolla voin hakea sairausvakuutusta (CMU, mutta ilosena yllätyksenä siihen tarttee edellisvuoden tulot. Eli verotodistusta metsästämään. Äsken skypetettiin porukoitten kanssa, ihanaa puhua suomea välillä (ja muutenkin kuulla kuulumisia).

Täällä on menossa justiinsa "Tour des Yoles rondes" eli sellasten purjekanoottien Martiniquen ympäripurjehdus kilpailu. Kyseessä ei ole mitkään pikkupaatit, vaan pitkä kanootti jossa yli kymmenpäinen miehistö. "Yole" on perinteinen kanootti, jota ennen käyttivät kalastajat. "Tour des Yoles" on muodostunut tärkeäksi identiteettisymboliksi täkäläisille. Esimerkiksi telkkarissa näytetään kokoajan suorana kilpailua ja rannoille kokoontuu tuhansia katsojia. Ks. tuolta: http://www.yoles-rondes.com

Huomenna meille tulee ehkä yöksi yks ranskalainen "couchsurffaaja". Justiinsa otti yhteyttä että tartteis yöpaikan ja kaipa sitä vois tyypin majoittaa. Romsku ei tosin vielä tiedä tästä :D. Kuun lopussa on kanssa tulossa joku jenkkiläinen tytski. jee, seuraa mulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti