keskiviikko 19. elokuuta 2009

Pukeutumisesta

Maassa maan tavalla..Ja joka maalla omat muoti- ja kauneuskäsityksensä.

Martiniquelaiset pukeutuu suomalaiseen makuun värikkäästi ja naiset seksikkäämmin kuin meikäläiset. Niin miehet kuin naiset suosivat kultaisia koruja, naiset isoja korvarenkaita ja miehet sormuksia ja kaularenkaita.

Perinteinen ”kansallispuku” koostui intiasta tulleesta madras-kankaasta tehdystä pitkästä hameesta, jonka alla oli valkoinen pitsihelmainen alushame sekä pitsisesta paidasta. Kultakorut kuuluivat osaksi asua. Asuun kuului myös madraksesta tehty päähine, jonka solmukemäärä kertoi naisen aviollisesta asemasta. Madras-kangas on edelleen suosiossa ja yksi myydyimmistä matkamuistoista. Nykyään näitä perinteisiä asuja näkee enää lähinnä häissä tai kulttuuritapahtumissa.



Toinen perinteinen paikallinen asuste on käsin punottu ”bakoua”-hattu. Hattu suojaa
kalastajia ja maanviljelijöitä paahtavalta auringolta ja on edelleenkin suosittu myös esim.asfalttimiesten keskuudessa.

Mutta siis nykymuodista..Rap on täälläkin kova sana ja nuoret jäpikät pukeutuu musavideoista tuttuun tyyliin räppikäppeineen, tennareineen ja Obama/Biggie yms. jättiteepaitoineen. Aivan kuuminta hottia on vyölaukku, mieluiten Lacoste tms (!). Odotan mielenkiinnolla palaako vyölaukut myös Suomeen. Raporttia mulle heti jos bongaatte. :D Toinen aivan välttämätön vaatekappale on vanha kunnon Uuno Turhopuro – wifebeater eli reikäpaita. Löytyy myös reggaevärityksellä eli puna-kelta-vihreenä. Voin lähettää kaikille wannabe-gangstoille. Tähän pari-kolmikymppisten suosimaan tyyliin kuuluu tietty vielä viritetty skootteri, rastat tai letit ja kultaketjut.

Samanikäisten tyttöjen ja erityisesti teinien motto pukeutumisessa tuntuu olevan less is more – eli mitä vähemmän vaatetta sen parempi. Niin ja piukkaa sen olla pitää, mieluiten kirkkaankeltaisena, oranssina tai turkoosina. Minisortsit ja olkaimettomat topit (mahdollisesti napapaita-malllisena tai läpinäkyvänä/reikiä täynnä) on päivän sana. Kynnet pitää olla tip top eli mieluiten rakennekynnet ja korkkareissa löytyy korkoa. Hiuslisäkkeet eli pitkä tukka on must ja jos seassa on esim.sähkönsinisiä tai blondeja lettejä niin on todella trendin harjalla. :D

Myös aikuiset naiset pukeutuu astetta villimmin kuin Suomalaiset kanssasisarensa. Täällä ei muotoja piilotella vaikka olisi kertynyt vuosien varrella muutama lisäkilo…Että eikun leopardiprinttiä päälle ja korkkarit jalkaan - bootylicious! Mäkin olen jo alkanut osoittaa paikallista muotitajua ja käytän kaupungilla minaria joka suomessa vaatis leggingsit ja kännin baariympäristössä. Saa nähä mihin saakka tämä vinksahdus johtaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti