keskiviikko 11. elokuuta 2010

Matkavalmisteluja

Vauva vetelee sikeitä, eli äiteellä on hetki aikaa taas nollata pollaa ja kirjotella...Ajan voisi tietenkin käyttää järkevämminkin eli esim. siivoomalla tai käymällä suihkussa, mutta ei nyt huvita. :)

 Eilen käytiin saaren toisessa päässä eli Robertin kaupungissa mun työpaikalla esittelemässä vauvelia työpajan nuorille. Teki kyllä hyvää poistua hetkeksi  neljän seinän sisältä, vaikka matka itsessään ei ollut mitään herkkua kun lämpöä on se 32 astetta ja autossa ei ole ilmastointia. Tytsi onneksi veteli sikeitä matkan ajan. Pomoni lupasi yrittää selvitellä äitiysrahan maksamista - sillä en ilmeisesti olekaan oikeutettu palkalliseen äitiyslomaan. Tämä selvisi eilen kun vihdoin keräsin tarpeeksi hermoja soittaa sossuun (vaikka lopulta Roméo saikin selvitellä asiaa, mä en vaan osaa käsitellä ranskalaisia sossun tätejä niinkuin pitäisi - ne on näitä kulttuurieroja, enkä aina tajua mitä puhelimessa puhuvat nopeaan jne.). Mutta koska täällä suhteilla saa aikaan paljon kivaa ja pomo tuntee hyvin muutaman sossun tädin niin ehkä, vain ehkä asia saattaa järjestyä. En siis ole oikeutettu palkalliseen lomaan koska en ole ollut töissä kys. työpaikassa tarpeeksi kauan, eli työsopimuksen olisi mm. pitänyt alkaa 2 tai 3 kk ennen raskautta ynnä muuta mukavaa. Dure, dure eli tiukkaa on meininki Ranskassa avustusten kanssa.

Sitten osioon Vauva-uutisia: ollaan alettu käyttämään viimeinkin kestovaippoja, kun saatiin hankittua vaippoihin sellasia päällimmäiseksi tulevia paperilappusia, jotka helpottaa vaippojen pesua koska niihin jää kakkakikkareet. Ja kyllä, hyvin on vaipat toimineet, ei yhtään vuotoa ja tuntuvat hiostavan paljon vähemmän kuin kertakäyttöiset. Suosittelen bumgeniuksen inserttejä, imuteho täysi kybä. Vavvan kantoreppu on myös ollut kokeilussa ja tarkoitus ois muistaa kanniskella mahdollisimman paljon ennen reissua, koska esim. lentokentän vaihto Pariisissa tulee tapahtumaan reppuilen. Eli olisi hyvä että tyttö olisi tottunut jonkin verran reppuun, ettei esim. huuda täyttä kurkkua koko vaihdon ajan...Käytössä meillä on Babylonin BB-tai joka on ollut sekin iloinen ylläri, yllättävän viileä ja hyvälaatuinen myöskin.

Huomenna ja perjantaina vielä lääkärikäynnit - PMIssä torstaina ja perjantaina pediatrilla, joka tsekkaa vielä vauvan korvat lentoa varten. Passikin (oikeen biometrinen) saapui tänään eli täällä oltais niinku good to go.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti