perjantai 6. elokuuta 2010

Suomi-Finlande

Suomen loma lähestyy hurjaa vauhtia, enään parisen viikkoa. Nyt vaan odotellaan vauvelin passia saapuvaksi (koputan puuta). Neiti oli passikuvassa viikon vanhana, koska Ranskassa viralliset asiat tuppaa kestämään ja kaiken lisäksi passi tehdään "metropolissa". Mutta sen pitäisi kuitenkin keretä tulemaan ennen reissua.

Itse odottelen mm. äitiyslomarahojani edelleen - mähän siis onnistuin aikanaan saamaan monen kuukauden taistelun ja paperiruljanssin jälkeen itelleni täkäläisen sosiaaliturvatunnuksen ja "carte vitale"n (ja tämä saatiin lopulta aikaan suhteilla, vähän niinku Venäjällä asuis tai jotain :D). Noh, kuvittelin että kaikki on siis kuosissa koska kaikki raskauden aikaiset hoidotkin oon saanut ihan normaalisti maksamatta. No, lähetin sitten todistukset äitiyslomasta jne. puljuun. Vastauksena jo surullisen kuuluisaksi käynyt "emme löydä tietojanne sosiaaliturvaan liittämisestä, lähettäkää kaikki X määrä paperia että voimme luoda teille "dossier"in". Tää on jo toinen kerta kun ovat hävittäneet (?) mun kaikki paperit eli alkaa jo vähän korveta. Mutta sainpa nyt ainakin takaisin todistuksen sosturvaan kuulumisesta (attestation) ja paperit vauvan liittämiseksi. Rahaa ei kyllä ole vieläkään tippunut, mutta eihän mun äitiysloma alkanutkaan kuin kesäkuussa... :D Onneksi on mies töissä, muuten vois olla aika hiljasta.

Mutta Suomen reissuun liittyen piti listaamani tavaroita, joita ainakin itse on huomannut tarvitsevansa täällä eikä aikanaan tajunnut pakata mukaan. Ostoslistalla ovat siis ainakin seuraavat kapineet:

- Fiskarsin keittiö - ja kynsisakset. Ranskalaiset sakset on ihan syvältä, ei ole fiskarsin voittanutta! Ja halvemmalla lähtee Suomesta.

- Desimittasetti. Useimmat ruokaohjeeni on Suomesta ja lisäksi netistä usein hakee suomenkielisiä ruokaohjeita. Täältä en ole löytänyt desimittoja. Jenkkiïläisiä "cups" mittoja löytyy, mutta eivät käsittääkseni ole saman kokoisia. Menee hermo desien muuttamisessa grammoiksi!

- Juustohöylä. Sais emmentalista järkevän kokoisia siivuja.

- Kasa tiskiharjoja. En ole tiskisieni-ihmisiä.

- Meikkivoide ja puuteri. Martinique spesiaali - valkoisille suunnattuja meikkejä löytää täältä vain Yves Rocherilta ja todella harvoin.

- Alusvaatteita. Halvemmalla löytää Suomesta. Siis sellaisia jotka ei mene rikki heti eka pesussa. Vaatteita yleensä - täällä vain muutama ranskalaisketju, loput vaatteet iloisissa neon jne. väreissä ja piukkaa lycraa jne. Värejä jotka hieman paremmin sopii tummaihoisille. Taidan tehdä pyhinvaellukseen Henkalle ja Vero Modaan.

- Syötävää: irtokarkkeja! hapankorppuja! lakuja! ruisleipää!

Mites muilla expateilla, löytyykö samoja tarvikkeita teidän taloudestanne vai jotain ihan muuta?

5 kommenttia:

 1. Mulla on lahes aina juustohoyla ja tiskiharja mukana kun lahden ulkomaille tøihin!!!
  Ja aina myøs pepsodent superfluor hammastahnaa ja sita sinista xylitol jenkkia, ilman niita en parjaa!
  Ja tottakai mukaan lahtee myos ruisleipaa ja hapankorppua, kaupoista saa todella hyvaa "saaristolaisleipaa", joka sailyy viikkoja. Se hyva puoli ulkomailla (paitsi Ruotsissa) tyøskentelyssa on se, etten syø paljon karkkia tai suklaata, kun en oikein valita kuin suomalaisesta :-)

  VastaaPoista
 2. Aika samalta sunkin setti kuulostaa. tosin taalta "metropolista" loytyy tiskiharjat ja ne desilitrasetit (thank god for Ikea!). Silti, joka kerta matkalaukku pursuaa lakritsia, salmiakkia, suklaata ja etenkin ruisleipaa! Tana kesana takaisin palatessa Hesan kentalta bongasin kasoittain ruisleipaa myyva pikku-Stockan kentalla ja ostin ison muovipussin Ruispuikuloita ja Reissumiesta vaikka matkalaukku olikin jo sita puolillaan :) Nyt pakastin repeaa liitoksistaan!
  Kaikkea hyvaa sulle vauva-arkeen erittain hyvaa Suomen matkaa! Nauti!!

  PS. Sun sossu meininki kuulostaa prikulleen samalta kuin mulla...

  VastaaPoista
 3. Kylläpä tyttö on kasvanut jo isoksi! On todellinen kaunotar. Minulla imetys meni niin kuin sinullakin. Lisäruokaa piti antaa koko imetyksen ajan, jotta paino lisääntyisi. Hienoahan se on kuitenkin että pystyi osittain imettämään on sillkin suuri merkitys. Tunnethan meidän lapset: hienojahan heistä tuli!

  VastaaPoista
 4. ihan samaa tavaraa on tullut rahdattua ja juustohöylä on ollut aika kysyttykin kapistus. muutenhan tosiaan monia noista saa ikeoista, jos sattuu sellaisen läheisyydessä asumaan, taitaa olla teillä päin tuntematon laitos?
  hyvää suomen-matkaa ja leppoisaa oloa (toivottavasti ei ole liikaa savua tms) eikä liian kuuma/kylmä!

  VastaaPoista
 5. Hih, ikea on kylla ulkoskandin pelastus :) Täältä ei valitettavasti löydy (millon karibian valloitus? hih). Enää viikko reissuun, hiphei!

  VastaaPoista