sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Hurrikaani ja pyhimyksiä

Damn - koin eilen melkeen elämäni ensimmäisen hurrikaanin. Melkein, koska Tomas pyyhälsi meidän ohitse ja saatiin vain sen reunaman sateet ja tuulet. Mutta oli silti ihan vaikuttava meininki - palmut taipuineina tuulessa jonka nopeus maksimissaan 100-120 km/h rannikolla ja kuulemma noin viiden metrin aaltoja. Suurta tuhoa ei Tomas täällä saanut aikaan lukuunottamatta yhtä poikkiolevaa tietä, katkenneita banaani"puita" ja kymmeniä tuhansia talouksia ilman sähköä. Mutta kun ajattelee että meni ohi, niin mitä se sitten onkaan kun oikeasti osuu kohdalle...

Huomenna muuten vietetään pyhänmiesten päivää eli Toussaintia joka on täällä hyvin tärkeä juhla. Porukkaa on ollut tänään hautausmaalla jo valmistelemassa, eli puunaamassa hautoja. Koska täällä haudat on usein maan päällä ja kaakelilla päällystettyjä  (mulle tulee aina tosi kylppärifiilis noista) niin käy peseminen helposti sangolla ja sienellä.


Köyhänmiehen hauta koristellaan lambi-simpukoilla

Huomenillalla mennään mekin tunnelmoimaan, vaikka kuulemma saattaa tulla sanomista vauvan viemisestä hautuumaalle - ei kuulemma ole täällä tapana. Raportti luvassa, kuinkas sitten kävikään ja tuliko vastaan zombi.

2 kommenttia:

  1. Mä muistan mikä kokemus oli poikkikselle sen ekana Suomenjouluna käynti hautuumaalla, sen kynttilämeren keskellä. Jokaisella aikansa, Ranskan päässä se on enemmänkin pyhäinmiestenpäivän aikaan.

    VastaaPoista
  2. Näin on ja sama reaktio munkin avokilla - jouluna hautausmaalle, mitä ihmettä? :) Muutenkin joulunvietto poikkeaa aika lailla etenkin täällä karibialla suomalaisesta...

    VastaaPoista